- Veldig sein unnskyldning

Thalidomid-offer Rune Kristiansen (51) er ikke imponert over legemiddelprodusenten Grünenthal, som brukte over 50 år på å komme med en unnskyldning.

SINTE: Tyske thalidomid-ofre avviser legemiddelprodusenten Grünenthals unnskyldning under avdukingen av en minnestatue i selskapets hjemby Stolberg. Ca. 7000 tyske barn ble født med misdannelser som følge av mødrenes inntak av medikamentet. På plakaten er budskapet «Eierskap forplikter!», henvendt til Grünenthals eierfamilie Wirtz. Foto: HENNING KAISER / AFP / NTB SCANPIX
SINTE: Tyske thalidomid-ofre avviser legemiddelprodusenten Grünenthals unnskyldning under avdukingen av en minnestatue i selskapets hjemby Stolberg. Ca. 7000 tyske barn ble født med misdannelser som følge av mødrenes inntak av medikamentet. På plakaten er budskapet «Eierskap forplikter!», henvendt til Grünenthals eierfamilie Wirtz. Foto: HENNING KAISER / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Personlig er jeg skuffet. De fleste i gruppa synes dette kommer veldig seint, sier Rune Skarning Kristiansen (51), leder av Den Norske Thalidomide Forening, til Dagbladet.

Kristiansen ble født med alvorlige misdannelser etter at moren hans tok det morgenkvalmedempende medikamentet thalidomid mens hun gikk gravid med ham - en skjebne han deler med flere tusen personer verden over. Han lar seg ikke imponere over at sjefen for det tyske legemiddelfirmaet Grünenthal i går beklaget skandalen overfor ofrene for første gang.

- Stumt sjokk - På vegne av Grünenthal vil jeg benytte anledningen til å uttrykke vår dypeste beklagelse for ettervirkningene av Contergan (thalidomids merkenavn i Vest-Tyskland, red.anm.) og vår dypeste sympati med ofrene, deres mødre og familier, sa Harald Stock under avdukingen av en minnestatue i selskapets hjemby Stolberg.

Stock beklaget også at det er gått mer enn 50 år uten en beklagelse fra Grünenthal.

- Vi ber om at dere ser vår langvarige stillhet som et tegn på det stumme sjokket deres skjebne har påført oss, sa direktøren ifølge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer