- Veldig sensitiv informasjon

Knut Arild Hareide mener Norge er best tjent med at det kommer ut minst mulig konkret informasjon om terror-truselen.

Oslo, 20130902. Knut Arild Hareide utenfor Stortinget
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20130902. Knut Arild Hareide utenfor Stortinget Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil ikke kommentere selve informasjonen som Dagbladet kommer med, den er det all mulig grunn til å behandle denne type opplysninger med forsiktighet.

Det sier KRF-leder Knut Arild Hareide etter at Dagbladet i dag avslørte at det var fire terrorister fra IS på vei til Norge for å utføre en terroraksjon for den fryktede, ekstreme islamistiske terrororganisasjonen. Dagbladet får bekreftet fra flere hold at terroropplysningene ble tatt alvorlig og at terrorfaren var reell.

Basert på tillit - Denne typen informasjon er veldig sensitiv, og det er svært viktig at den ikke kommer ut på en slik måte at det skader forholdet til våre samarbeidspartnere. Informasjonen som utleveres mellom landenes etterretningstjenester er basert på tillit. Det er viktig at denne tilliten ikke blir skadelidende, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Ikke nødvendig Hareide ser ikke for seg at det er nødvendig med en høring i Stortinget om hvordan PST og politiets sikkerhetstjeneste behandlet den informasjonen de satt inne med.

- Det har vi ikke tatt endelig stilling til, men jeg ser ikke i utgangspunktet for meg at det er aktuelt å kreve fra vår side. Men hvis det skulle være ønskelig, vil selv et politisk mindretall kunne kreve en slik høring, sier Hareide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer