- Veldig sensitiv informasjon

Knut Arild Hareide mener Norge er best tjent med at det kommer ut minst mulig konkret informasjon om terror-truselen.

Oslo, 20130902. Knut Arild Hareide utenfor Stortinget
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20130902. Knut Arild Hareide utenfor Stortinget Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil ikke kommentere selve informasjonen som Dagbladet kommer med, den er det all mulig grunn til å behandle denne type opplysninger med forsiktighet.

Det sier KRF-leder Knut Arild Hareide etter at Dagbladet i dag avslørte at det var fire terrorister fra IS på vei til Norge for å utføre en terroraksjon for den fryktede, ekstreme islamistiske terrororganisasjonen. Dagbladet får bekreftet fra flere hold at terroropplysningene ble tatt alvorlig og at terrorfaren var reell.

Basert på tillit - Denne typen informasjon er veldig sensitiv, og det er svært viktig at den ikke kommer ut på en slik måte at det skader forholdet til våre samarbeidspartnere. Informasjonen som utleveres mellom landenes etterretningstjenester er basert på tillit. Det er viktig at denne tilliten ikke blir skadelidende, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Ikke nødvendig Hareide ser ikke for seg at det er nødvendig med en høring i Stortinget om hvordan PST og politiets sikkerhetstjeneste behandlet den informasjonen de satt inne med.

- Det har vi ikke tatt endelig stilling til, men jeg ser ikke i utgangspunktet for meg at det er aktuelt å kreve fra vår side. Men hvis det skulle være ønskelig, vil selv et politisk mindretall kunne kreve en slik høring, sier Hareide.