- Veldig skremmende og ubehagelig at dette skjer her

Marit Furuholt (67) er nærmeste nabo til turstien der en eldre mann har blitt funnet død. Politiet beskriver funnet som mistenkelig og utelukker ikke at det kan være et drap.

NÆRMESTE NABO: Marit Furuholt (67) er rystet over at en eldre mann ble funnet død i nærheten av der hun bor. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
NÆRMESTE NABO: Marit Furuholt (67) er rystet over at en eldre mann ble funnet død i nærheten av der hun bor. Foto: Marius Evensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILTVET/OSLO (Dagbladet): 67 år gamle Marit Furuholt har bodd i Ulvekula på Filtvet i nærmere 20 år og forteller at hun skvatt til da hun fikk høre at en mann hadde blitt funnet død like i nærheten - og at politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

- Jeg har vært hjemme i hele dag, og har verken hørt eller lagt merke til noe utenom det vanlig, sier Furuholt til Dagbladet.

- Skremmende Hun forteller at det er snakk om et svært rolig område, og at hun aldri kunne tenke seg at noe sånt skulle skje der.

- Jeg synes dette er veldig skremmende og ubehagelig, spesielt når det skjer så nært, sier hun.

Det bor mellom 10 og 20 personer i nærheten av turstien der mannen ble funnet, forteller hun.

FRAKTET BORT: Liket av den eldre Hurum-mannen ble fraktet bort i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRAKTET BORT: Liket av den eldre Hurum-mannen ble fraktet bort i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Nå skal jeg bar ta det med ro, og så håper jeg politiet finner ut av dette. Det er klart at man blir skremt, sier hun.

Mistenkelig Politiet fikk melding om dødsfallet klokka 14, da en kvinnelig turgåer hadde funnet den døde mannen. Hun konstaterte at mannen var død før hun ringte politiet.

- Vi finner dødsfallet mistenkelig og vil undersøke stedet der han ligger. Funn på stedet og måten vedkommende ble funnet på gjør at vi vil undersøke dette ytterligere, sier operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Han kan ikke utelukke at dette kan dreie seg om et drap, siden det har blitt konstatert at flere ting tyder på at mannen ikke døde naturlig.

Politiet opplyser at den avdøde er en mann i 60-åra og bosatt i Hurum. Nærmeste familie er varslet.

MISTENKELIG: Politiet undersøker et område på Filtvet i Hurum i Buskerud etter funn av en død mann.Foto: Edgar Dehli / rha.no / NTB Scanpix
MISTENKELIG: Politiet undersøker et område på Filtvet i Hurum i Buskerud etter funn av en død mann.Foto: Edgar Dehli / rha.no / NTB Scanpix Vis mer

Politiet vil nå gjøre teknisk og taktisk arbeid, blant annet ved å gjøre åstedsundersøkelser og rundspørring i området. Myrvold vil ikke opplyse om de har fått nyttig informasjon i arbeidet så langt.

- Vi holder kortene litt tett inntil brystet foreløpig, sier han.