- Veldig sterke følelser i rosetoget

Helene Aure ble rørt av stemningen på Youngstorget og rosetoget som kom syngende fram til Oslo tinghus.

NYTT ROSEHAV: Det nye rosehavet utenfor Oslo tinghus vokser med hver hånd som gir av sine medfølelser. - En sterk opplevelse, sier Helene Aure. Foto: Leif Stang/Dagbladet
NYTT ROSEHAV: Det nye rosehavet utenfor Oslo tinghus vokser med hver hånd som gir av sine medfølelser. - En sterk opplevelse, sier Helene Aure. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele Youngstorget var fullt av mennesker med paraplyer og og roser i hendene. Seremonien ble avsluttet med at Lillebjørn Nilsen sang «Barn av regnbuen». Sangen åpner med teksten: «En himmel full av stjerner, blått hav så langt du ser». Foran visesangeren kunne han se og høre mange tusen mennesker.

Etterpå gikk et langt rosetog samlet til Oslo tinghus for å feste roser til sperringene utenfor. Kontrastene til det som skjer innenfor tinghusets vegger, tungt bevæpnet politi utenfor og rosehavet som vokser for hvert menneske som legger på nye blomster.

- Sterke følelser Helene Aure var en av dem som festet roser for å vise sine omtanker for de døde, overlevende og pårørende etter terroraksjonen 22. juli.

- Det var fint å høre Lillebjørn Nilsen synge, og det var sterke følelser å få gjøre dette sammen med så mange mennesker. Det var en kjempefin opplevelse, sier Helene Aure, som var en av mange som ville vise at hun bryr seg.

- Så herlig - Det er så herlig å stå sammen, sier norsk-ugandiske Asta Busingye Lydersen, som er skuespiller og artist.

Hun festet også blomster utenfor Oslo tinghus, mens hun sang videre på «Små barn av regnbuen», slik de andre gjorde som vandret forbi og videre innover i Oslos gater.