- Veldig stort hvis vi får møte Obama

Blogger og internettekspert invitert til å møte den amerikanske presidenten.

BLOGGERE: Norges Rodríguez ( til høyre) og Taylar Torres ønsker å bidra til at internett blir tatt i bruk i hele det cubanske samfunnet. Dit er det fortsatt altfor langt, mener de. Foto: Kirsten Karlsen.
BLOGGERE: Norges Rodríguez ( til høyre) og Taylar Torres ønsker å bidra til at internett blir tatt i bruk i hele det cubanske samfunnet. Dit er det fortsatt altfor langt, mener de. Foto: Kirsten Karlsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Havanna (Dagbladet): Fra et lite kjøkkenbord skriver de blogger og utvikler undervisnings- og kommunikasjonsprosjekter. Norges Rodríguez og Taylar Torres har et håp om om å kunne bidra til å utvikle og utbre internett og moderne kommunikasjonsformer på Cuba.Det finnes mer enn 150 statlige internettkafeer rundt i landet, og det siste året har det blitt opprettet wifi-soner på en del offentlige steder, som parker, i Havanna, der man kan koble seg på nettet. Men bare 150 000, eller fem prosent av Cubas befolkning, hadde i fjor tilgang til internett.

Opplæring - Vi vil gjøre internett mer tigjengelig på Cuba, og ønsker å bidra med opplæring og kompetanse på bruk av internett, sier Talyar.

- Internett er som elektrisitet. Det bør være tilgjengelig for alle, og det er helt nødvendig i en moderne økonomi. Vi er vel det siste landet i verden som tar i bruk internett. Det er altfor sent, sier Norges.

- Vi kan ikke være pessimistiske, men det går veldig sakte. Det er nesten kriminelt at Cuba ikke bruker den kompetansen landet har. Folks potensiale blir ikke brukt i landets økonomi. Mange unge med utdanning reiser fra Cuba fordi det er for få jobber og muligheter. Myndighetene sier de vil bygge ut internett i takt med det økonomien tåler, men det tar for lang tid. De unge har ikke tid til å vente, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer