Ny dødsulykke i Drangsdalen

- Veldig trist at skjer igjen

Lund-ordfører Magnhild Eia (Sp) vil ha fortgang i utbyggingen av E39 i kommunen. - De siste tjue årene har det vært et titalls dødsulykker i Drangsdalen, sier Eia.

DØDSULYKKE: Tirsdag kveld mistet en person livet etter å ha kjørt ut av veien og inn i et tre i Lund kommune. Foto: Privat
DØDSULYKKE: Tirsdag kveld mistet en person livet etter å ha kjørt ut av veien og inn i et tre i Lund kommune. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld omkom en ung mann i en trafikkulykke i Lund i Rogaland, bekrefter Sør-Vest politidistrikt. Nå krever Lund-ordfører Eia fortgang i utbyggingen av E39 gjennom Drangsdalen, der ulykken skjedde.

- Om du ser på ulykkesstatistikken, vil du finne titalls dødsulykker på Drangsdalen de siste tjue årene. Hittil i år, og vi tidlig på året, har vi hatt to dødsulykker. Det er veldig trist at det skjer igjen, sier Eia til Dagbladet.

- Kunne vært unngått

Den forrige dødsulykken var i januar. En person mistet livet i en møteulykke med trailer. Drangsdalen går mellom Moi og Ualand.

- Hver gang en dødsulykke skjer i Drangsdalen, tenker vi at den kunne vært unngått med bedre veier. Med en midtrabatt hadde ikke ulykken i januar funnet sted. Vi vet mindre om den som skjedde i kveld, sier Eia.

Det var klokka 19.58 at politiet fikk melding om at en bil hadde kollidert i et tre langs veien i Drangsdalen. Brannvesenet måtte frigjøre mannen fra bilen, og han fikk livreddende førstehjelp av ambulansepersonell på stedet. Livet sto ikke til å redde, og mannen ble erklært død på stedet.

Det er fremdeles uklart hva som forårsaket ulykken, ifølge politiet. Bare den avdøde befant seg i den aktuelle ulykkesbilen.

UTÅLMODIG: Lund-ordfører Magnhild Eia (Sp) mener E39 gjennom Drangsdalen må bygges ut så fort som mulig, for å unngå flere dødsulykker.
UTÅLMODIG: Lund-ordfører Magnhild Eia (Sp) mener E39 gjennom Drangsdalen må bygges ut så fort som mulig, for å unngå flere dødsulykker. Vis mer

- Veldig leit

Drangsdalen er en del av Europaveien på vestlandet, og trafikken passerer døgnet rundt, ifølge ordføreren.

- Der er dødsulykker nesten årlig. Det er en utfordring og et velkjent problem. Spesielt vinterstid. Det er derfor vi ser fram til en ny E39, sier hun og legger til:

- Det er gjort utbedringer her, men dette er altså andre dødsulykken på veien dette året, og vi er bare kommet til 21. mars. Det er veldig leit.

Ordføreren forteller videre at det er stor frustrasjon knyttet til E39-utbyggingen.

- Den har stoppet helt opp og gir oss store frustrasjoner. Nå er det snakk om at man skal begynne å bygge den fra både Stavanger og Kristiansand. Lund ligger midt mellom og vil i så fall komme sist ut, sier hun.

I forrige uke hadde distriktets ordførere møte om utbyggingen i Kvinesdal sammen med Nye Veier.

- Der kom signaler om at fremdriften kan bli utsatt. At veien ikke blir ferdig før 2040 til 2044. Det håper vi jo ikke at skjer, sier hun.

For bare åtte dager siden opplevde lokalsamfunnet i Moi i Lund kommune at to tenåringsgutter omkom da en bil havnet i vannet i Lund kommune.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer