Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bibliotekbrann i Larvik:

- Veldig trist

Frykter verdifull lokalsamling kan gå tapt i bibliotek-brannen som har ført til evakuering av Larvik sentrum.

BIBLIOTEK-BRANN: Fra sitt hjem utenfor Larvik følger krimforfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst nyheten om brannen i Larvik bibliotek. Foto: NTB Scanpix
BIBLIOTEK-BRANN: Fra sitt hjem utenfor Larvik følger krimforfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst nyheten om brannen i Larvik bibliotek. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lørdag morgen sto Larvik bibliotek i full fyr. Politiet mener at brannen har startet i en konteiner like ved, og mistenker at den kan være påsatt av en mann i 20-åra.

Mannen er pågrepet, og ble i forrige uke pågrepet for flere branner i Larvik sentrum. Han ble da siktet etter det som tidligere var kjent som mordbrannparagrafen, men ble løslatt etter en polititabbe.

Det er uvisst om brannvesenet klarer å redde deler av bygget eller noen av bøkene.

BRANN: Det brøt ut en omfattende brann på Larvik bibliotek lørdag morgen. Video: Alexander Vestrum / NTB Scanpix Vis mer

Var der tirsdag

Fra sitt hjem utenfor Larvik følger krimforfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst nyheten om brannen. I dag er han trist over tapet.

- Dette er veldig trist. En stor boksamling kan gå tapt, og blir kanskje uten et bibliotek over lengre tid, sier den suksessrike forfatteren, som har lagt handlingene i mange av sine romaner til Larvik-området.

Han har et personlig forhold til biblioteket, og har gjennom mange år både brukt det selv, tatt med barna og vært gjest i ulike sammenhenger.

- Seinest tirsdag var jeg gjest der på et arrangement og snakket om den nye boka mi Illvilje, sier forfatteren.

Han er nå mest redd for at bibliotekets lokalsamling kan gå tapt.

- Det er en verdifull samling med mye materiale som kan være vanskelig å erstatte, sier han.

Tidlig lørdag

Politiet mottok melding om at det brant i en konteiner utenfor Larvik bibliotek klokka seks lørdag morgen.

Ved halv åtte-tida hadde brannen spredt seg til vegger og tak, og brannvesenet hadde ikke kontroll.

I nitida meldte politiet at barnebokavdelinga på biblioteket var tapt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media