- Veldig uheldig at Brynestad- saken ikke etterforskes

I saker med mobile kriminelle må vi ansvarliggjøre kunden, mener Jonas Bals.

VIL HA ETTERFORSKNING: Jonas Bals, rådgiver i Fellesforbundet, er klar: saken der et irsk steinleggerfirmaet som var hyret inn av kjendismillionær Atle Brynestad på Nesøya, brukte underbetalte polakker og ikke betalte moms, bør bli politietterforsket. Foto Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL HA ETTERFORSKNING: Jonas Bals, rådgiver i Fellesforbundet, er klar: saken der et irsk steinleggerfirmaet som var hyret inn av kjendismillionær Atle Brynestad på Nesøya, brukte underbetalte polakker og ikke betalte moms, bør bli politietterforsket. Foto Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jonas Bals, rådgiver i Fellesforbundet, er enig med Rødt-leder Bjørnar Moxnes: saken der et irsk steinleggerfirmaet som var hyret inn av kjendismillionær Atle Brynestad på Nesøya, brukte underbetalte polakker og ikke betalte moms, bør bli politietterforsket.

Asker og Bærum-politiet sier til Dagbladet at de ikke vil etterforske saken.

- Våre opplevelser er at når det gjelder de irske steinleggerne har det vært et satsingsområde der man faktisk har fått til litt, sier Bals til Dagbladet.

- Det er forstemmende at dette skjer i en slik sak. Hvis man selv ikke der får saker til doms, sender det et veldig uheldig signal. Folk som går inn i bransjene gjør det fordi fortjenestemulighetene er store, sier Jonas Bals.

Vil gå på kundene Bals henviser også til den såkalte Engra-saken, der norsk politi henla saken fordi de ikke fikk etterforsket en bosnisk entrepenør i Bosnia. Bals vil derfor ha en tydeligere ansvarliggjøring av kundene som hyrer kriminelle håndverkere.

- Både Engra-saken og steinleggersakene viser at det handler om mobile kriminelle. Da er det viktig å kunne ansvarliggjøre det leddet som uansett blir igjen i Norge og ikke kan flytte på seg, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer