- Veldig uredelig av Kristin Halvorsen

Aksjonsleder Ola Melbye Pettersen i SOS Rasisme vil ikke ha skylden for afghanernes helsetilstand. Sultestreiken er inne i sin fjerde uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og finansminister Kristin Halvorsen (SV) innkalte til pressekonferanse på kort varsel i kveld, var det for å gjøre krystallklart at regjeringen ikke kommer til å la seg presse av sultestreiken.

- På grensa til uforsvarlig

Tvert imot ba de to statsrådene innstendig om at den desperate aksjonen opphører - fordi den ikke kan gi noen form for positive resultater.

- Avblås sultestreiken! Mange er helt på grensa til en uforsvarlig helsetilstand. Det er veldig lett å forstå fortvilelsen og utryggheten, men det er ikke mer å oppnå, sa Halvorsen.

Hun kom i kveld med en svært tydelig advarsel til de norske aktivistene som har støttet de sultestreikende på Domkirkeplassen de siste dagene. SOS Rasisme og folk fra Blitz-miljøet har blant annet organisert lenkegjeng og havnet i håndgemeng med politiet da sistnevnte gikk til aksjon mot teltleiren grytidlig fredag.

Men de har også avholdt fredelige demonstrasjoner og appeller mot utvisningsvedtakene.

- SOS Rasisme og alle som oppfordrer om å fortsette sultestreiken nå, har et veldig stort ansvar. Det kommer ikke til å bli en endring av praksis dette året, og alle forstår at en sultestreik ikke kan vare utover sommeren og høsten, sier Halvorsen, som dermed mer enn antydet at aktivistene bidrar til å forlenge den helsefarlige situasjonen unødig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer