- Veldig urovekkende at ett parti i ett nordisk land kan bestemme hva andre skal lese

Journalisten som skrev artikkelen der Quisling plasseres på samme tidslinje som Frp, reagerer sterkt.

TRUKKET: Desembernummeret av Scandinavian Traveler er allerede trukket fra samtlige setelommer på SAS-fly etter at Frp i går reagerte sterkt på at de omtales i en artikkel om «ytre høyre»s frammarsj i Norden. Faksimile: Scandinavian Traveler
TRUKKET: Desembernummeret av Scandinavian Traveler er allerede trukket fra samtlige setelommer på SAS-fly etter at Frp i går reagerte sterkt på at de omtales i en artikkel om «ytre høyre»s frammarsj i Norden. Faksimile: Scandinavian Traveler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det gikk ikke lang tid fra TV 2 Nyhetene påpekte at SAS' nye magasin Scandinavian Traveler i en artikkel plasserer Vidkun Quisling på samme tidslinje som Carl I. Hagen og Frp, til nestleder Per Sandberg kalte artikkelen «avskyelig». I løpet av like kort tid hadde SAS beklaget artikkelen og besluttet å trekke nummeret.

- Den eneste unnskyldningen jeg kan finne, er at det er en svensk journalist, sa Frp-nestlederen til TV 2.

Prisbelønt Den svenske artikkelforfatteren er imidlertid ingen hvem som helst. Per Svensson (58) har lang erfaring som journalist, og vant Det stora journalistpriset i 1997. Han har skrevet flere bøker, bl.a. om nettopp de ytterliggående høyrekreftenes frammarsj i Norden, og fikk i 2012 Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen. Etter flere år som storavisa Expressens kulturredaktør er han nå fast spaltist i Sydsvenska Dagbladet.

Da Dagbladet snakker med Svensson i kveld, har han akkurat landet på Kastrup etter å ha fløyet fra Stockholm med nettopp SAS.

- Scandinavian Traveler er allerede borte fra setelommene, konstaterer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer