- Veldig vanskelig å kjøre på Gardermoen

Politimester støtter tapergeneral Ola Ødegaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politimester Tore Vigen i Vestoppland politidistrikt støtter kritikken fra samfylking Ola Ødegaard mot det tapergeneralen oppfatter som streng reaksjon mot å kjøre på feil side av motorveien.

Ola Ødegaard har vært uten førerkort i seks uker siden skrekkopplevelsen 7. september.

Og han må kjøre opp på nytt og til legesjekk for å dokumentere at det er forsvarlig å sette seg bak et bilratt.

- Kunne skjedd alle - Denne glippen kunne skjedd for alle. Det er en fryktelig streng reaksjon å bli fratatt førerkortet for dette, sier Vigen til Dagbladet.

VANSKELIG:Ola Ødegaard mener det er vanskelig å kjøre på Gardermoen når man ikke er godt kjent. Han får støtte av politimester Tore Vigen i Vestoppland Politidistrikt.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
VANSKELIG:Ola Ødegaard mener det er vanskelig å kjøre på Gardermoen når man ikke er godt kjent. Han får støtte av politimester Tore Vigen i Vestoppland Politidistrikt. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer

Han presiserer at han ikke har noe politimessig å gjøre med reaksjoner på trafikkforseelser som skjer i Romerike politidistrikt.

Men politimester Vigen har lenge reagert på uoversiktlige trafikkforhold rundt Gardermoen.

- Skjønner eldre bilister Særlig for eldre bilister og bilførere som ikke er kjent der, er masse å forholde seg til på en gang: tett med rundkjøringer, mange skilt på samme de samme stolpene og over- og underganger.

- Jeg skjønner at det går galt for noen her, sier politimesteren.

ENVEISKJØRT: Her svingte Ødegaard inn mot kjøreretningen. Veien er ikke skiltet med innkjøring forbudt, men det er store piler i veibanen.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
ENVEISKJØRT: Her svingte Ødegaard inn mot kjøreretningen. Veien er ikke skiltet med innkjøring forbudt, men det er store piler i veibanen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet har pratet med en av polititjenestemennene på Gardermoen.

Mangler ikke et eneste skilt - Vi har sjekket hver eneste meter av disse veien mange ganger. Det mangler ikke et eneste skilt noe sted, men et annet spørsmål er jo hvordan trafikkantene oppfatter situasjonen når de er midt oppe i det, sier polititjenestemannen.

MOTORVEI: Det kunne gått fryktelig galt da Ødegaard kom opp her på motorveien. Han møtte biler i alle kjørebaner og svingte ut til siden.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
MOTORVEI: Det kunne gått fryktelig galt da Ødegaard kom opp her på motorveien. Han møtte biler i alle kjørebaner og svingte ut til siden. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer