- Veldig, veldig pinlig

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ber regjeringskollegene rydde opp i underbetalingen som Dagbladet har avslørt hos offentlige oppdragsgivere.

OPPSTRAMMER: - Noe av det jeg ser på nå, er å gi Arbeidstilsynet myndigheten til å gå inn og være kontrollør av at kommunene følger opp det de skal, sa arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i går, etter at Dagbladet har avslørt underbetaling i blant annet Oslo kommune. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
OPPSTRAMMER: - Noe av det jeg ser på nå, er å gi Arbeidstilsynet myndigheten til å gå inn og være kontrollør av at kommunene følger opp det de skal, sa arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i går, etter at Dagbladet har avslørt underbetaling i blant annet Oslo kommune. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Pinlig, synes arbeidsminister Hanne Bjurstrøm om at Dagbladet i forrige uke avdekket betaling under tariff hos offentlige oppdragsgivere som Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) og Utlendingsnemnda.

- Jeg vil berømme Dagbladet for den jobben de har gjort. Jeg synes at slike avsløringer er veldig, veldig pinlige, sa hun under LO/NHO-konferansen «Fra skitten vask til ren idyll» i Konserthuset igår.

Til stede var også NHO-sjef John G. Bernander og LO-leder Roar Flåthen. I en paneldebatt diskuterte de tre oppryddingen i renholdsbransjen, som det ble fart i etter Dagbladets reportasjeserie «Skitten vask» i fjor sommer.

Strammer opp kolleger Bjurstrøm har nå i et notat bedt regjeringskollegene rydde opp i egne underliggende etater. Det samme gjorde hun da Dagbladet i sommer avdekket naturaliabetaling i form av kost og losji på statseide Sem Gjestegård, som nå har ryddet opp.

Bjurstrøm har også bedt Kommunenes Sentralforbund kartlegge kommunenes kjøp av renholdstjenester, etter at Dagbladet har avdekket underbetaling i blant annet Oslo kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer