KNIVANGREP: Mandag kveld ble tre personer angrepet med kniv ved en jernbanestasjon i Manchester. FOTO: Phil Noble / Reuters / NTb Scanpix
KNIVANGREP: Mandag kveld ble tre personer angrepet med kniv ved en jernbanestasjon i Manchester. FOTO: Phil Noble / Reuters / NTb ScanpixVis mer

Knivangrep i Manchester:

- Veldig, veldig skremmende

Britisk antiterrorpoliti er satt til å lede etterforskningen av knivangrepet.

Underveis i nyttårsfeiringen mandag kveld fikk britisk politi melding om at et knivangrep fant sted på en jernbanestasjon i Manchester. Tre personer betegnes som alvorlig skadd - inkludert én politibetjent.

Hendelsen fant sted på en av perrongene ved Victoria-stasjonen. Stasjonen er nå avsperret, og den mistenkte gjerningsmannen er pågrepet.

Politiet opplyser om at politibetjenten ble påført stikkskader i skuldra, mens en kvinne og en mann i 50-åra har skader i mageregionen. Det opplyses også om at kvinnen har blitt påført skader i ansiktet, ifølge The Guardian.

Etterforskning

Det er fortsatt ikke klart om det dreier seg om et terrorangrep, men antiterrorpolitiet leder etterforskningen av saken.

Sam Clack som jobber i BBC ble vitne til angrepet, og forteller til den britiske kanalen at han hørte gjerningsmannen rope Allah både før og etter at han stakk ned folk rundt seg med en lang kjøkkenkniv med svart skaft.

Clack forteller at gjerningsmannen også var på vei mot ham før politiet rakk å gripe inn.

- Han var veldig aggressiv og veldig bestemt på å forårsake mer skade enn han til slutt klarte. Det var veldig, veldig skremmende.

Mistenkt for drapsforsøk

Clack fortalte at politiet først brukte elektrosjokkvåpen og pepperspray mot mannen, og så at seks eller sju politimenn hoppet på ham og skjøv ham i bakken.

Gjerningsmannen mistenkes for drapsforsøk, og politiet sier at det er ingenting som tyder på at det farlig for befolkningen å ferdes ute.

- Det er forståelig at kveldens hendelser har gjort befolkningen bekymret, men jeg må understreke at hendelsen ikke er pågående. En mann er pågrepet og det er på nåværende tidspunkt ingenting som tyder på at det vil bli utført flere angrep, sier assisterende politikonstabel i Manchester-politiet, Rob Potts.