Gunnar Stålsett (84) risikerer fengsel

- Veldig, veldig uverdig

Medlem av justiskomiteen vil endre loven.

SIKTET: Gunnar Stålsett (84) er siktet for å ha gitt arbeid til en ureturnerbar asylsøker i 14 år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SIKTET: Gunnar Stålsett (84) er siktet for å ha gitt arbeid til en ureturnerbar asylsøker i 14 år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Gunnar Stålsett er en gammel mann som befolkningen elsker, og jeg har full forståelse for at han her har fulgt hjertet. Å sette ham i fengsel vil sette fyr på debatten om behandlingen av asylsøkere, og legge press på å endre lovverket, sier Petter Eide til Dagbladet.

Han legger til:

- Jeg synes det norske samfunn må ha raushet til å akseptere hva Stålsett har gjort, og ikke straffe ham. Det er veldig, veldig uverdig.

Ulovlig arbeid

Eide sitter i Stortingets justiskomité for SV. Han reagerer sterkt på at Oslo-politiet har innstilt på ubetinget fengsel for tidligere biskop Gunnar Stålsett (84). Grunnen er at han i en årrekke ga arbeid til den ureturnerbare asylsøkeren Lula Tekle (55).

Stålsett kunngjorde lovbruddet i et intervju med Vårt Land i august. Der uttalte han at det var hans kristne plikt å støtte Tekle med arbeid.

- Plikten til å hjelpe et medmenneske i nød var viktigere for meg enn lydigheten mot en uklar rettsordning, sa den folkekjære eksbiskopen i intervjuet.

Etter Vårt Land-intervjuet iverksatte Oslo politidistrikt etterforskning av Stålsett, og har nå innstilt på 45 dagers ubetinget fengsel for 84-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer