Velg din egen elg

Elg-abonnement til 10.000 kroner året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): -  Du kan gi elgen din et navn, for eksempel «Tor» eller «Kari». Og se hvor «Tor» eller «Kari» er i dag, sier Bent Thorkildsen i Løvenskiold Fossum til Telemarksavisa.

Han er prosjektleder for elgadopsjonen i Løvenskiolds og Fritzøes skoger.

Tilbudet henvender seg i første rekke til næringslivet, og for ett års abonnement må du ut med 10 000 kroner. Til gjengjeld kan du via egen PC følge med på hvor elgen din vandrer i dag.

Så langt er 37 elger merket med enten GPS eller radiosender i Telemark, Vestfold og Buskerud, og innen prosjektet avsluttes i 2011 skal 140 elg være merket.

-  Hensikten er å finne ut om det har noe for seg å vinterfôre dyr. Vi har lagt ut fôr på flere steder i skogen og ønsker å se om elgen faktisk spiser av det, og om det er mulig å øke slaktevekten, sier Thorkildsen. Abonnementsprisen vil delfinansiere forskningsprosjektet, som er støttet av Norges forskningsråd og Direktoratet for naturforvaltning. 

Selv om du nå kan kjøpe elgabonnement og overvåke skogens konge med GPS, får du likevel ikke kjøpt deg forsprang i elgjakta. For å hindre tyvjakt legges det nemlig inn en forsinkelse i GPS-overføringen fra elgen.

ELG: Skogens konge. Nå også med abonnement og ny hjemmeside. Hvis du syns 10.000 kroner er en litt stiv pris for å få den inn i stua kan du gå inn på elgens allerede eksisterende hjemmeside, www.elg.no. Foto: DAGBLADETS ARKIV
ELG: Skogens konge. Nå også med abonnement og ny hjemmeside. Hvis du syns 10.000 kroner er en litt stiv pris for å få den inn i stua kan du gå inn på elgens allerede eksisterende hjemmeside, www.elg.no. Foto: DAGBLADETS ARKIV Vis mer