Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Velg ikke Gro til WHO-sjef»

Gro Harlem Brundtlands abortsyn gjør henne uskikket til stillingen som toppsjef i Verdens helseorganisasjon (WHO). Det skriver organisasjonen Norsk Pro Vita i et brev til de 32 styremedlemmene i WHO, som nå sitter samlet i Geneve for å utpeke organisasjonens nye generaldirektør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sitt brev til WHO-styret påpeker Norsk Pro Vita at Brundtland har markert seg som en av de ledende forkjempere for retten til selvbestemt abort, både i Norge og internasjonalt.

- Vi respekterer fru Brundtland som en aktiv, sterk og meget dyktig kvinne på mange områder. Men stillingen som generaldirektør i WHO er en nøkkelstilling der verden trenger en person som erkjenner at alle menneskeliv har samme verdi fra unnfangelsen til en naturlig død, heter det i brevet.

Kolliderer

Det er fem kandidater til stillingen som ny WHO-sjef, og styret skal etter planen foreta den endelige utvelgelsen tirsdag 27. januar. Mandag 26. møter hver av kandidatene styret til intervju, og mye taler for at noen av styremedlemmene da vil ta opp Brundtlands abortsyn. Selvbestemt abort kolliderer med grunnleggende verdinormer både i muslimske og strengt katolske land.

Ved en foreløpig votering tirsdag i denne uken havnet Gro Harlem Brundtland på en delt førsteplass med 30 stemmer, sammen med to andre kandidater som representerer henholdsvis det amerikanske kontinent og Asia. Så langt i prosessen er det ingenting som tyder på at Brundtlands abortsyn er blitt brukt mot henne.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!