Velger Edwards

John Kerry har valgt John Edwards som sin visepresident-kandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edwards fikk telefonen fra Kerry i dag tidlig, og takket ja til jobben. Den tidligere president-kandidaten var regnet som favoritt, og Kerry offentliggjorde i ettermiddag nyheten på hjemmesiden sin og på et valgmøte i Pittsburgh.

Den 51-årige trebarnsfaren starter allerede denne uka ved å reise til flere nøkkel-delstater. Første stopp er Ohio, og siste stans før demokratenes nominasjonskongress 26. juli, er hjemstaten North Carolina.

Senatoren har framstått som mer energisk og med mer småby-appell enn sine mer erfarne visepresident-konkurrenter. Kerry har personlig veid for og imot 25 kandidater, og bestemte seg først i går. Det heteste tipset har de siste dagene vært nettopp John Edwards som var den av konkurrentene som holdt ut lengst i kampen om demokratens president-nominasjon. Edwards og Kerry hadde et hemmelig møte i helga.

Andre aktuelle kandidater

Dette så Kerry etter:

  • En leder med kyndighet innen nasjonal sikkerhet, økonomisk velstand og sosial rettferdighet
  • Forpliktelse overfor Kerrys hjertesaker og visjon for landet
  • En som appellerer til velgere fra hele landet med alle økonomiske bakgrunner
  • Går overens med Kerry på alle mulige måter
  • Klar til å ta over som president

Nyhetsbyrået AP skriver at følgende kandidater trolig var igjen helt til slutt:

Dick Gephardt: Eks-president-kandidat som har vært 28 år i Representantenes hus for Missouri. Har støtte hos fagforeningene og kommer fra en delstat som kan avgjøre valget.

Tom Vilsack: Første demokrat på 30 år som ble guvernør i Iowa - også en viktig delstat.

Bob Graham: En av Floridas mest populære politikere. Delstaten avgjorde valget i 2000. Har utenrikspolitisk erfaring fra Senatet.

Flere menn som kunne ha endt på stemmeseddelen med Kerry er eks-general Wesley Clark, senator Evan Bayh og senator Joe Biden. Hillary Clinton var også nevnt som et modig og banebrytende kandidat-valg.

<B>PARHESTER?: John Kerry og John Edwards vinker til fansen på flyplassen i Miami i april.