Velger-ras for Venstre

Regjeringens støtteparti lekker i begge ender.

NEDGANG: Venstre-leder Trine Skei Grande lekker velgere til både Arbeiderpartiet og Høyre. Dette gjør det veldig vanskelig å tette lekkasjene, mener valgforsker.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NEDGANG: Venstre-leder Trine Skei Grande lekker velgere til både Arbeiderpartiet og Høyre. Dette gjør det veldig vanskelig å tette lekkasjene, mener valgforsker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre stuper under sperregrensa i Dagbladets ferske partibarometer, som gjennomføres hver måned av Ipsos MMI. Med en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng siden april, er de nå nede i en oppslutning på 3,6 prosent.

Sist partiet lå så lavt på Dagbladets måling viste kallenderen juni 2013. Skal vi finne dårligere oppslutning må vi tilbake til september 2012.

- Basert på Dagbladets siste målinger, ser det ikke ut til at verken Venstre eller Krf får mye uttelling for å støtte regjeringen. Regjeringssamarbeidet er ingen stemmemagnet for noen av partiene, sier valgforsker Tord Willumsen ved Universitetet i Tromsø.

Ujevnt Han påpeker at Venstres oppslutning er ujevn på de siste målingene, og at endringen fra forrige måned er innenfor feilmarginen.

- Men hvis vi ser lenger tilbake i tid, har de ikke ligget så lavt på veldig lenge, sier Willumsen.

Hvis Dagbladets måling hadde vært resultatet ved et stortingsvalg, ville Venstre bare fått to mandater på Stortinget, ettersom de går glipp av utjevningsmandater ved å havne under sperregrensa.

Ved valget for to år siden, kapret de 5,2 prosent av stemmene til det norske folk, og sikret seg dermed ni stortingsmandater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.