Velger toget

Regjeringen legger opp til fri konkurrase mellom tog, taxi, buss og bil for alle som skal til den nye hovedflyplassen. Det vil ikke bli innført noen form for avgiftsbetaling på motorveien til Gardermoen. Det lover samferdselsminister Odd Einar Dørum som selv vil ta toget de gangene han tvinges til å reise med fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er ikke ofte - for han liker slett ikke å fly.
Samferdselsministeren har ved selvsyn sett hvor lite vann det for tida renner ned i Romerikstunnelen.

Han har vært på et høyst privat besøk under både Puttjern og Lutvann. Ingen fikk lov til å være med når Odd Einar Dørum ville se på situasjonen. Og han fikk det samme inntrykket som da Dagbladet testet tunnelen.

Tar forbehold

- Det var mindre lekkasje enn jeg hadde ventet, sier han til Dagbladet. Men tar fortsatt forbehold om alt vil bli klart til flyplassen åpner 8. oktober 1998. Uten at han sier det direkte - skinner det igjennom at han ikke blir det minste forundret om alt er tett og klar til togavgang mot Gardermobanen 8. oktober.

Men klok av skade vil han sikre seg, og vil heller ha rosen når det kanskje viser seg at alt blir klart til åpningen av Gardermobanen.

Ikke bompenger

- Det er helt uaktuelt med noen form for bompenger på veien til Gardermoen. Stortinget og Regjeringen har besluttet at det er staten som skal bygge veien uten bruk av bompengefinansiering, og slik blir det.

- Men det betyr at det blir billig å kjøre egen bil til flyplassen?

- Jeg tror andre transportører vil konkurrere med bilen. Jeg ser at i Asker planlegges matebusser til flytoget. Og jeg tror toget blir meget bra når det først kommer på skinner. Jeg vil ta toget, sier Odd Einar Dørum til Dagbladet.