Velger toget

Regjeringen legger opp til fri konkurrase mellom tog, taxi, buss og bil for alle som skal til den nye hovedflyplassen. Det vil ikke bli innført noen form for avgiftsbetaling på motorveien til Gardermoen. Det lover samferdselsminister Odd Einar Dørum som selv vil ta toget de gangene han tvinges til å reise med fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og det er ikke ofte - for han liker slett ikke å fly. Samferdselsministeren har ved selvsyn sett hvor lite vann det for tida renner ned i Romerikstunnelen.

Han har vært på et høyst privat besøk under både Puttjern og Lutvann. Ingen fikk lov til å være med når Odd Einar Dørum ville se på situasjonen. Og han fikk det samme inntrykket som da Dagbladet testet tunnelen.

Tar forbehold

- Det var mindre lekkasje enn jeg hadde ventet, sier han til Dagbladet. Men tar fortsatt forbehold om alt vil bli klart til flyplassen åpner 8. oktober 1998. Uten at han sier det direkte - skinner det igjennom at han ikke blir det minste forundret om alt er tett og klar til togavgang mot Gardermobanen 8. oktober.

Men klok av skade vil han sikre seg, og vil heller ha rosen når det kanskje viser seg at alt blir klart til åpningen av Gardermobanen.

Ikke bompenger

- Det er helt uaktuelt med noen form for bompenger på veien til Gardermoen. Stortinget og Regjeringen har besluttet at det er staten som skal bygge veien uten bruk av bompengefinansiering, og slik blir det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer