Velgerflukt fra Venstre

Nesten 40 prosent av dem som stemte Venstre ved valget i fjor, vet ikke om de vil stemme på dem igjen, viser en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Nesten 40 prosent av dem som stemte Venstre ved valget i fjor, vet ikke om de vil stemme på dem igjen, viser en ny meningsmåling. Denne helgen samles Venstre til landsmøte i Sarpsborg. I meningsmålingen Norstat har gjort for NRK i april, får partiet bare støtte fra 3,1 prosent av de spurt, en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng fra mars. 

Samtidig som mange er usikre, mister partiet også velgere til Høyre og Frp. Bare 37 prosent av velgerne fra i høst sier de ville stemme Venstre om det var valg i dag.

Arbeiderpartiet får 32,5 prosent på målingen, en framgang på 3,6 prosentpoeng. SV gjør det elendig med bare 4,5 prosent, ned 0,9, mens Senterpartiet får 6,6, fram 1,6.

På borgerlig side er Frp størst med 25,1, fram 0,4, mens Høyre får 20,9, tilbake 2,8. Kristelig Folkeparti tangerer sperregrensen med 4 prosent, tilbake 0,7.

De rødgrønne regjeringspartiene ville fått 78 mandater på Stortinget om målingen var valgresultatet. Frp og Høyre ville fått 82.


NTB