Donald Trump i hardt vær

Velgerne flykter fra Trump som er den minst populære presidenten på 70 år

Fersk meningsmåling.

DÅRLIGE TALL: Velgerne forsvinner fra USAs president Donald Trump. Foto: AP Photo/Patrick Semansky, File
DÅRLIGE TALL: Velgerne forsvinner fra USAs president Donald Trump. Foto: AP Photo/Patrick Semansky, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Ingen president har ligget dårligere an på en meningsmåling som strekker seg 70 år tilbake i tid. Etter seks måneder i Det hvite hus synker støtten til Trump drastisk.

I en fersk meningsmåling utført av Langer Research Associates på oppdrag fra ABC News og Washington Post gir bare 36 prosent av velgerne den amerikanske presidenten et godkjentstempel. Ingen president har hatt lavere oppslutning i sine første seks måneder.

De elendige tallene for Trump avslører samtidig at velgerne stiller store spørsmålstegn ved kompetansen hans i verdenspolitikken, hvor effektiv han er, Republikanernes svært upopulære forsøk på helsereform og Russlands innblanding i presidentvalget.

Verre enn tidligere

Oppslutningen hans har sunket med seks prosentpoeng siden målingen da han hadde sittet i jobben i 100 dager i april. Presidenten nærmest Trump, er Gerald Ford. Han fikk et godkjentstempel av bare 39 prosent av velgerne i februar 1975 - like etter Watergate-skandalen.

Antallet som er misfornøyde med jobben Trump gjør, har steget med fem prosentpoeng siden april til 58 prosent. 48 prosent av de spurte er svært misfornøyde. Verken Bill Clinton eller Barack Obama var noensinne så upopulære. George W. Bush nådde bare slike elendige tall da han var på sitt mest upopulære i sin andre presidentperiode. Både Obama og Bush hadde støtte fra 59 prosent av velgerne på samme tidspunkt i sine presidentperioder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer