Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Velgerne må få en avklaring

Her er Solheims seks spørsmål til Siv.

LEI TÅKEPRAT: Erik Solheim er lei det han kaller Frps tåkeprat når det gjelder miljøspørsmål. I dag sender han et brev til Siv Jensen seks spørsmål til Siv Jensen som han vil ha svar på. Foto: Nina Hansen
LEI TÅKEPRAT: Erik Solheim er lei det han kaller Frps tåkeprat når det gjelder miljøspørsmål. I dag sender han et brev til Siv Jensen seks spørsmål til Siv Jensen som han vil ha svar på. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


- Intervjuer i valgkampen tyder på at Fremskrittspartiet er i ferd med å endre syn på klimatrusselen, selv om du ikke har svart på hva du personlig mener om klimaendring, skriver Erik Solheim i sitt brev til Siv Jensen.

—Partiet skryte av at de gir klare svar, men dette er tåkeprat uten sidestykke i norsk politikk, sier Solheim til Dagbladet i dag.

Seks spørsmål
Han stiller Jensen seks spørsmål han vil ha svar på innen tre dager:

1.Vil en Fremskrittsparti-regjering i København bygge på konklusjonene fra FNs klimapanel? Hvis ikke, hva vil du da legge til grunn?

2.Vil du forsvare Norges og EUs posisjon om at temperaturen på jorda vår ikke kan tillates å stige ut over to grader?

3.Vil du videreføre Norges posisjon med 30 prosents kutt i utslippene i 2020 på basis av 1990-nivå?

4.Vil du videreføre Norges lederskap med hensyn til sjenerøs finansiering av klimatilpasning og teknologioverføring til fattige land?

5.I NRKs Politisk Kvarter 11. august uttalte du at Fremskrittspartiet vil støtte en klimaavtale hvor alle land deltar på like vilkår. En slik avtale er helt urealistisk og heller ikke rettferdig i forhold tilutviklingslandene.

Grunnlaget for forhandlingsprosessen er felles men differensierte forpliktelser.

Er du enig i dette prinsippet?

6.I NRK TVs partilederutspørring avviste du å svare på spørsmålet om du selv tror at klimaendringene er menneskeskapt. Dette er ikke et uviktig spørsmål, men sakens kjerne.

Det gir liten mening å bruke store ressurser å bekjempe et problem du ikke tror eksisterer.

Kan du klargjøre ditt syn på dette?

Velgerne må få vite
Solheim mener velgerne har krav på å få svar på disse spørsmålene før de går til valgurnene:

- Disse avklaringene er selvsagt viktige å få også for dine egne velgere. Klimaendringene vil jo også i stor grad ramme Norge, og dermed også dem som stemmer Fremskrittspartiet.

- Det er viktig også for dine velgere å få vite hva som er ditt syn på klimaendringene, som kan få så store konsekvenser for oss alle, skriver Solheim i sitt brev til Jensen.

- Velgerne må få en avklaring
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media