Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Velgerne på vei tilbake til Ap

Mens regjeringspartiene taper oppslutning, går Arbeiderpartiet klart fram i en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste måneden går Ap fram 4,2 prosentpoeng til 26,5 prosent, viser partibarometeret Opinion har utviklet for Aftenposten. Partiets parlamentariske leder, Jens Stoltenberg, er svært fornøyd.

- Vi er godt i gang med å markere oss som et tydelig og konstruktivt opposisjonsparti. Det er hyggelig med framgang, men vi har fortsatt en lang vei å gå, sier han.

Regjeringspartiene har derimot ikke nytt særlig godt av den siste tidas turbulens rundt statsbudsjettet. Høyre går tilbake 3,5 prosentpoeng til 22,1 prosent. KrF taper også oppslutning, mens Venstre går marginalt fram.

Ved siden av Ap, er det Frp som har den klareste framgangen. Carl I. Hagens parti går fram med 1,2 prosentpoeng til en oppslutning på 15,8 prosent. Senterpartiet ville derimot vært under sperregrensen med dagens oppslutning på 3,8 prosent, noe som er 0,2 prosentpoeng lavere enn ved forrige måling.

- Skrekkelig. Oppslutningen er altfor lav, sier Sp-leder Odd Roger Enoksen.

Også SV taper noe terreng i den siste målingen, mens Kystpartiet øker sin oppslutning med 0,6 prosentpoeng.

(NTB)

AP-MEDGANG: 19. november leverte Jens Stoltenberg statsministernøkkelen til Kjell Magne Bondevik. Nå går imidlertid regjeringspartiene tilbake, mens Ap får økt støtte.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart