Velgerne rører lite på seg

TV 2-måling viser at velgerne har funnet sitt parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fersk meningsmåling som TV 2 presenterte i kveld, viser små endringer i oppslutningen rundt de politiske partiene sammenlignet med fjernsynskanalens forrige måling.

Arbeiderpartiet er klart størst med en oppslutning på 30,8 prosent, en fremgang på 0,6 prosentpoeng sammenlignet med forrige TV 2-måling.

Frp er det nest største partiet med 17,9 prosent, mens Høyre følger hakk i hæl med 16,3 prosents oppslutning. Begge partiene går litt tilbake, Frp et halvt prosentpoeng mer enn Høyre.

SVs oppslutning står på stedet hvil siden forrige måling. Partiet får støtte blant 15 prosent av de spurte.

KrF størst blant de minste

Blant de mindre partiene er det KrF som er størst med 8,1 prosent, deretter følger Senterpartiet med seks prosent, mens Venstre får 3,2 prosents oppslutning, en fremgang på 0,2 prosentpoeng.

Selv om Venstre går frem, er partiet ute av Stortinget om TV 2-målingen blir valgresultatet. RV overtar Venstres to mandater, selv om partiet bare har støtte blant 1,8 prosent av befolkningen.

Sosialistene får flertall på tinget med 94 mandater, mens den borgerlige siden får 75 mandater i neste stortingsperiode.

FOLKEMØTE: Erna Solberg og Kristin Halvorsen kjemper om velgerne. Foto: SCANPIX
FOLKEMØTE: Erna Solberg og Kristin Halvorsen kjemper om velgerne. Foto: SCANPIX Vis mer