Velgerne sier farvel til Sponheim

Venstre under sperregrensa på ny måling.

SNART UTE AV TINGET?: Venstre-leder Lars Sponheim har grunn til å bekymre seg etter den siste meningsmålingen. Foto: TORBJØRN GRØNNING
SNART UTE AV TINGET?: Venstre-leder Lars Sponheim har grunn til å bekymre seg etter den siste meningsmålingen. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre havner under sperregrensa, og partileder Lars Sponheim ville ha blitt sendt hjem fra Stortinget hvis det var valg i dag.

Venstre oppnår støtte fra 3,4 prosent av de spurte på en måling TNS Gallup har gjort for TV 2. Det er en nedgang på 1,1 prosentpoeng fra forrige måling i begynnelsen av mars.

Også for Høyre er situasjonen dramatisk. Partiets oppslutning faller med 3 prosentpoeng til 12,6 prosent. Fremskrittspartiet går derimot fram 1,3 prosentpoeng til 26 prosent.

Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti med støtte fra 35,7 prosent, viser målingen. Det er en økning på 0,2 prosentpoeng siden forrige måned.

Ap's regjeringspartnere går også fram på målingen. Sosialistisk Venstreparti oppnår 7,7 prosent, en oppgang på 0,7 prosentpoeng. Senterpartiet øker med 0,8 prosentpoeng til 5,9 prosent.

Kristelig Folkeparti går ørlite tilbake med 0,1 prosentpoeng til 5,1 prosent, Rødt øker sin oppslutning med 0,6 prosentpoeng til 1,4 prosent, mens kategorien «andre» oppnår støtte fra 2,1 prosent av de spurte. Det er en økning på 1 prosentpoeng siden forrige måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer