Velgerne slakter statsbudsjettet

Finansminister Siv Jensen (Frp) gir opposisjonen skylda.

STØYETE: På bildet er finansminister Siv Jensen (Frp) nettopp ferdig med finanstalen. I vandrehallen på Stortinget venter opposisjonen, organsisasjoner og media. Siden har kritikken mot budsjettet bare blitt sterkere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STØYETE: På bildet er finansminister Siv Jensen (Frp) nettopp ferdig med finanstalen. I vandrehallen på Stortinget venter opposisjonen, organsisasjoner og media. Siden har kritikken mot budsjettet bare blitt sterkere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det første helblå budsjettet har kastet Høyre/Frp-regjeringen ut i en storm. Nå vender velgerne seg mot statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp).

I en fersk meningsmåling Ipsos MMI har utført for Dagbladet, går begge regjeringspartiene tilbake, mens Arbeiderpartiet har framgang. Målt i antall mandater, er nå Ap større enn Høyre og Frp tilsammen.

Og velgernes feller en nådeløs dom over budsjettet. På spørsmålet: «Synes du at statsbudsjettet regjeringen nylig har fremlagt fører Norge i riktig eller gal retning», svarer 46 prosent at de synes det går i feil retning. Bare 22 prosent liker retningen Siv og Erna tar landet.

Les også: Frp i 2013: Kritisk til skattekutt til de rikeste. Frp i 2014: Gir størst skattekutt til de rikeste - Opphetet om enkeltsaker Finansminister og Frp-leder Siv Jensen er uenig i kritikken som har kommet mot budsjettet. Hun gir opposisjonen mesteparten av skylda.

- At det nå er usikkerhet blant velgerne forstår jeg godt. Det har vært en opphetet diskusjon om enkeltsaker i budsjettet.

- At opposisjonen er kritisk, var vel som forventet. Men dette er tilbakemeldingen fra velgerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer