Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Velgerne straffer Stoltenberg etter islamdebatt

Velgerne synes ikke Jens Stoltenberg har gjort en god jobb i islam- og integreringsdebatten og populariteten stuper.

- BURDE VÆRT KLARERE: - Jeg tror han ville tjent på å være klar og reagert kraftig mot ekstreme holdninger som har kommet til uttrykk. Det ville han også tjent på overfor moderate muslimer. Men Stoltenberg er ikke så interessert i dette fordi det er ikke en sosialøkonomisk problemstilling, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet.
- BURDE VÆRT KLARERE: - Jeg tror han ville tjent på å være klar og reagert kraftig mot ekstreme holdninger som har kommet til uttrykk. Det ville han også tjent på overfor moderate muslimer. Men Stoltenberg er ikke så interessert i dette fordi det er ikke en sosialøkonomisk problemstilling, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):- Synes du statsminister Jens Stoltenberg har håndtert islamiseringsdiskusjonen i kjølvannet av Dagbladets publisering av en Muhammed-karikatur på en god, middels eller dårlig måte? har Synovate spurt på oppdrag fra Dagbladet.

Bare 13 prosent synes han har gjort en god jobb, mens 28 prosent mener han har håndtert saken dårlig. 40 prosent mener han har håndtert den på en middels måte.

- Ikke interessertKritikere har anklaget statsministeren for å ha vært fullstendig fraværende i debatten før han kom på banen denne uka.

- Jeg tror han ville tjent på å være klar og reagert kraftig mot ekstreme holdninger som har kommet til uttrykk. Det ville han også tjent på overfor moderate muslimer. Men Stoltenberg er ikke så interessert i dette fordi det er ikke en sosialøkonomisk problemstilling, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet.

Det avviser statsministeren blankt.

- Det er min jobb å lede regjeringen, og regjeringen har deltatt i debatten. Både Knut Storberget, Audun Lysbakken og Jonas Gahr Støre fra har vært og er sentrale. Jeg har også brukt mye tid selv på diskusjoner om integrering fordi det er en viktig debatt. I valgkampen var dette en stor sak, og vi brukte også mye tid på det i etterkant av valget når vi jobbet fram en ny regjeringsplattform, sier Stoltenberg til Dagbladet

Fall i popularitet
Høyres nestleder Erling Lae mente de rødgrønne har opptrådt med så sprikende meninger i integreringsdebatten at de framsto som et «offentlig seminar uten ordstyrer». Stoltenberg mener at også Lae tar feil.

- Vi lever godt med diskusjoner, men regjeringens politikk på dette feltet er klar, sier Stoltenberg

Totalt sett er det også færre som synes han gjør en god jobb enn for én måned siden, viser politikerbarometeret Synovate utfører for Dagbladet. Stoltenberg hadde lenge stabilt høye tall i velgernes vurdering av ham, men i målingen i november opplevde han et fall i poplariteten før den steg igjen i desember og januar.

- MIN JOBB: 
- Det er min jobb å lede regjeringen, og regjeringen har deltatt i debatten. Både Knut Storberget, Audun Lysbakken og Jonas Gahr Støre fra har vært og er sentrale, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Foto: TORBJØRN GRØNNING
- MIN JOBB: - Det er min jobb å lede regjeringen, og regjeringen har deltatt i debatten. Både Knut Storberget, Audun Lysbakken og Jonas Gahr Støre fra har vært og er sentrale, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Nå opplever statsministeren et nytt fall. I januar mente 39 prosent at han gjorde en god jobb, mens i februar er dette sunket til 31 prosent. I januar mente 11 prosent at han gjorde en dårlig jobb, mens dette nå er steget til 14 prosent.

FÅR STØTTE FRA 13 PROSENT: Bare 13 prosent synes han har gjort en god jobb, mens 28 prosent mener han har håndtert saken dårlig. 40 prosent mener han har håndtert den på en middels måte. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
FÅR STØTTE FRA 13 PROSENT: Bare 13 prosent synes han har gjort en god jobb, mens 28 prosent mener han har håndtert saken dårlig. 40 prosent mener han har håndtert den på en middels måte. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!