Velgerne straffer Stoltenberg etter islamdebatt

Velgerne synes ikke Jens Stoltenberg har gjort en god jobb i islam- og integreringsdebatten og populariteten stuper.

- BURDE VÆRT KLARERE: - Jeg tror han ville tjent på å være klar og reagert kraftig mot ekstreme holdninger som har kommet til uttrykk. Det ville han også tjent på overfor moderate muslimer. Men Stoltenberg er ikke så interessert i dette fordi det er ikke en sosialøkonomisk problemstilling, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet.
- BURDE VÆRT KLARERE: - Jeg tror han ville tjent på å være klar og reagert kraftig mot ekstreme holdninger som har kommet til uttrykk. Det ville han også tjent på overfor moderate muslimer. Men Stoltenberg er ikke så interessert i dette fordi det er ikke en sosialøkonomisk problemstilling, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet):- Synes du statsminister Jens Stoltenberg har håndtert islamiseringsdiskusjonen i kjølvannet av Dagbladets publisering av en Muhammed-karikatur på en god, middels eller dårlig måte? har Synovate spurt på oppdrag fra Dagbladet.Bare 13 prosent synes han har gjort en god jobb, mens 28 prosent mener han har håndtert saken dårlig. 40 prosent mener han har håndtert den på en middels måte.

- Ikke interessertKritikere har anklaget statsministeren for å ha vært fullstendig fraværende i debatten før han kom på banen denne uka. - Jeg tror han ville tjent på å være klar og reagert kraftig mot ekstreme holdninger som har kommet til uttrykk. Det ville han også tjent på overfor moderate muslimer. Men Stoltenberg er ikke så interessert i dette fordi det er ikke en sosialøkonomisk problemstilling, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet.

Det avviser statsministeren blankt. - Det er min jobb å lede regjeringen, og regjeringen har deltatt i debatten. Både Knut Storberget, Audun Lysbakken og Jonas Gahr Støre fra har vært og er sentrale. Jeg har også brukt mye tid selv på diskusjoner om integrering fordi det er en viktig debatt. I valgkampen var dette en stor sak, og vi brukte også mye tid på det i etterkant av valget når vi jobbet fram en ny regjeringsplattform, sier Stoltenberg til Dagbladet Fall i popularitetHøyres nestleder Erling Lae mente de rødgrønne har opptrådt med så sprikende meninger i integreringsdebatten at de framsto som et «offentlig seminar uten ordstyrer». Stoltenberg mener at også Lae tar feil. - Vi lever godt med diskusjoner, men regjeringens politikk på dette feltet er klar, sier Stoltenberg

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer