Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Velgerne vil flykte

Dersom ikke Anita Apelthun Sæle kommer på stortingslista til Hordaland KrF, kan det ende med full splittelse i fylkespartiet og velgerflukt, mener Bjarte Ystebø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er redaktør i den konservative kristne avisa Norge I dag. Nominasjonsbråket i KrF ser dermed ikke ut til å ha noen ende. Nå er det konservative Israel-venner som står mot de mer liberale i Hordaland KrF.

Etter 12 år på Stortinget vraker nominasjonskomiteen i fylkespartiet Anita Apelthun Sæle til fordel for statsråd Laila Dåvøy. Heller ikke generalsekretær i Indremisjonsforbundet Karl Johan Halleråker har fått plass på lista. Den konservative og mest Israel-vennlige delen av kristenfolket i fylket er kraftig opphisset.

-  En krigserklæring, sier Ystebø, og varsler kamp om KrFs linje. Han sier de viktigste politiske sakene for denne delen av Kristen-Norge er å bevare det ikke-sosialistiske flertallet, holde Norge utenfor EU og støtte Israel.

Kamp om KrFs sjel

-  Jeg kan love kamp. KrF har over flere år vært på glid mot venstre. Nå har vi fått en partileder i sentrum av partiet, og det gir en gyllen anledning til å gjenskape balansen. Men nominasjonskomiteen i Hordaland har gjort et klart politisk valg, vekk fra Israels venner, sier Ystebø.

Han sier han tror Høybråten ville ønsket en bedre balanse i partiet.

-  Man kan ikke sette til side en hel fløy i partiet. I verste fall kan titusenvis av velgere, som normalt ville stemt KrF ved valget, la være å stemme eller stemme på andre partier på grunn av dette. Hvis verken Anita Apelthun Sæle eller Karl Johan Halleråker blir nominert, tror jeg vi kan stå overfor en splittelse i november. Jeg har fått signaler om det, sier Ystebø.

Vil slåss

Anita Apelthun Sæle vil slåss.

-  Jeg kan ikke gi meg. Dette er bare nominasjonskomiteens innstilling. Jeg vant lokallagsrunden over Laila Dåvøy, og har i tillegg støtte fra KrFU og KrFs kvinnebevegelse. Så det gjelder å stå på for dem som kjemper for meg. De forskjellige Israel-organisasjonene har 40 000 medlemmer på landsbasis og er svært godt representert i Hordaland. Dette er velgere jeg har representert. En skal passe seg for å fjerne seg fra grunnfjellet, sier Apelthun Sæle.

KLAR TIL KAMP: Anita Apelthun Sæle vil slåss fram til nominasjonsmøtet.
KrFs SJEL: Redaktør i den konservative kristne avisa Norge I dag, Bjarte Ystebø, varsler kamp om KrFs sjel framover. - Det viktigste er å bevare det ikke-sosialistiske flertallet, holde Norge utenfor EU og støtte Israel, sier Ystebø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media