Velgerne vil ha flertallsregjering

Et overveldende flertall av velgerne ønsker flertallsregjering, men uenigheten er selvsagt stor når det kommer til hvem som bør sitte i en slik regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går det fram av en ny undersøkelse gjort blant Aftenpostens velgerpanel.

Hele 78 prosent av velgerpanelet ønsker flertallsregjering i Norge, mens bare 15 prosent foretrekker mindretallsregjeringer. Velgerpanelet består av 1.800 spurte som har sagt seg villige til å delta i velgerpanelet fra høsten 1999 til høsten 2001. Det er Opinon som fortar undersøkelsen på vegne av Aftenposten.

Men mens altså hele 78 prosent ønsker seg en flertallsregjering, så er det stor uenighet innad i velgerpanelet om hvem det er som bør sitte med makten. Dermed går det tydelig fram nettopp hvor vanskelig det er å danne flertallsregjering i Norge i dag.

25 prosent av panelet svarer at de ønsker seg en ren Arbeiderparti-regjering. 21 prosent fortrekker en sentrumsregjering av Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre, mens 6 prosent vil ha en regjering av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Bare 5 prosent sier at de ønsker en regjering utgått av Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre.

(NTB)