Velgerne vil ha ro i FrP

Midt i tjukkeste FrP-land på Oslo Øst, er velgernes budskap klart: Nå må det bli orden i rekkene. I kveld starter årsmøtet i Oslo Fremskrittsparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag har Oslo FrP nominasjonsmøte. Det ligger an til en god dose rabalder omkring Dag Danielsen, som på tross av at han er eksludert fra partiet, vil bli foreslått som tredjekandidat til høstens stortingsvalg.

- Jeg har bestemt meg for å stille opp, etter oppfordringer fra store deler av Oslo-partiet, sier Danielsen til NTB.

Men partiets generalsekretær Geir Mo mener Danielsen ikke er valgbar.

- Det er overhodet ingen mulighet for å nominere Danielsen. Han er ikke valgbar kandidat, og alle stemmer på ham vil uten videre bli forkastet som ugyldige, sier partiets generalsekretær Geir Mo.

Frykter velgerflukt

Dagbladet.no har møtt flere av partiets tilhengere i dag. Stemningen er generelt negativ til Danielsen, og frustrasjonen over ryktespredning og intern krangel skremmer dem. De frykter at partiet skal miste det sterke fotfestet det har fått blant folk.

Og noen potensielle nye venner er allerede i tvil:

- Jeg blir desorientert av dette bråket. Jeg har snakket med venninnen min om det. Vi hadde vurdert å stemme på FrP til høsten, men nå er vi i tvil, sier Inger Rivenes (67).

Hun har liten sans for at Dag Danielsen vil stille som kandidat til partiets Oslo-liste til tross for at han er ekskludert.

- Jeg liker ikke Danielsen. Carl I. Hagen, derimot, virker dannet uten å være vulgær, sier Rivenes.

- Hvordan skal de styre?

Irene (65) og Eldrid (65) er i samme kategori. De to venninnene har aldri tidligere stemt Fremskrittspartiet, men vurderte å gjøre det til høsten. Men ikke etter den siste tidens turbulens:

- Dette har ødelagt mye for partiet. Hvordan skal sånne mennesker kunne styre landet? undrer de.

Andre FrP-sympatisører lar seg ikke skremme av intern personstrid i partiet. Kjeld Thomsen (61) lar ikke bråket påvirke hva han stemmer:

- Det er forskjell på personstrid og politikk, mener han.

Bør rydde opp internt

Rigmor Bråthen (42) stemte FrP ved siste valg, men liker ikke det som skjer nå.

- Det er litt mange som blir sparket ut. Jeg tror de kommer til å miste mange velgere på dette, sier hun.

Hun har heller ikke mye til overs for Dag Danielsen. Hun forteller at det kan ha betydning for hennes partivalg hvorvidt Dag Danielsen skulle bli nominert eller ikke.

Kjell Andersen (53) er sjøl medlem i Fremskrittspartiet. Han synes det blir for mye bråk, men han er ikke sikker på om det skader partiets sjanser i valget i særlig grad:

- Det kommer an på når de blir ferdige. Men jeg håper Vidar Kleppe får bli. Jeg synes han er en bra politiker.

Uansett er den tidligere Ap-velgeren klar i sin sak:

- Jeg stemmer på Fremskrittspartiet. Det vil jeg gjøre så lenge jeg lever, sier han.

sigbjorn.strand@dagbladet.no