Velgerne vil ha rødgrønn regjering

Men partimålingene sier blått. - Kan ikke stole blindt på summen av Frp,H, KrF og V.

RØDGRØNT:  Regjeringskameratene Jens Stoltenberg, Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen åpnet Breheimen nasjonalpark i går. Foto: TORBJØRN GRØNNING.
RØDGRØNT: Regjeringskameratene Jens Stoltenberg, Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen åpnet Breheimen nasjonalpark i går. Foto: TORBJØRN GRØNNING. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fire uker og et titalls meningsmålinger før stortingsvalget 14. september:  et klart flertall av folket vil ha rødgrønn regjering, mens gjennomsnittet av de ordinære partimålingene så langt i august gir et klart borgerlig flertall.

Er du i tvil om hvem du skal stemme på? Sjekk ut Dagbladet.no's valgtest.

I en måling som Sentioresearch har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) om regjeringsønske, svarer 46 prosent av velgerne at de fortsatt vil ha en rødgrønn regjering. 39 prosent vil ha en borgerlig regjering, mens 15 prosent ikke vet ennå.

Det er en klar dreining mot rødgrønt i forhold til tilsvarende måling for tre måneder siden. Da var det nesten dødt løp mellom rødgrønt og borgerlig.De sju ordinære partigallupene hittil i august gir allikevel et klart borgerlig flertall på Stortinget:  88  mot 81.

Borgerlig - hva da?Spørsmålet er hva en borgerlig flertall innebærer.

Valgforsker Bernt Aardal har denne forklaringen på ja takk, begge deler-målingene:

- Velgerne blir daglig minnet på at man ikke kan se blindt på summen av de fire opposisjonspartiene. Verken KrF eller Venstre vil ha med Fremskrittspartiet i en regjering, mens Frp på sin side ikke vil støtte noen regjering som partiet ikke er med i, sier Aardal til ANB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer