Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Velgerne vil ikke avslutte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama hadde valgvinden i ryggen etter en ubrutt seiersrekke på elleve valg og partimøter, mediene var på hans side, pengene strømmet inn på valgkampkontoen og han brukte dobbelt så mye som Hillary Clinton i Texas og i Ohio. Superutsendingene til landsmøtet var begynt å sige over til hans leir. Han halte innpå i meningsmålingene og virket sikker på nok en valgnatt i triumf, smil og glede som ville overbevise alle om at han er Det demokratiske partiets presidentkandidat i år.

Men velgerne i årets nominasjonsvalgkamp i Det demokratiske partiet vil ikke avslutte dette historiske valget. Hver gang Barack Obama lader opp til det avgjørende slaget, mobiliserer velgerne bak Hillary Clinton og bærer henne videre. Etter denne valgnatta er det sannsynlig at avgjørelsen ikke faller før i sommer, kanskje ikke før landsmøtet i Denver i august. Barack Obama var seierssikker foran valget i New Hampshire den 8. januar, men flertallet av velgerne som bestemte seg i dagene like før valgdagen, valgte Clinton. Foran supertirsdagen den 5. februar brukte Obama alle sine formidable ressurser og støttespillere med Ted og Caroline Kennedy i spissen, for å slå ut Clinton ved å vinne i California. Men også der gikk flertallet til henne. Hun vant en klar seier. Foran den siste runden var argumentet at Obama vinner der han har hatt tid til å gjøre seg kjent for velgerne. Han hadde både tid og overveldende ressurser i Ohio og Texas, og tapte begge steder.

Valgdagsmålingen viser at Clinton vant fordi flertallet av velgerne mente hun er best til å få landet økonomisk på fote, og den av de to som har mest og best erfaring til å takle en krise. Clinton har vunnet i de store og folkerike statene, og hun vinner de tøffe rundene. Hun vil bli vurdert som den mest valgbare. Han vil kreve nominasjonen fordi han har flest valgte utsendinger til landsmøtet. Denne nominasjonsvalgkampen kommer til å gå helt til straffesparkkonkurransen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media