- Dårlig nytt for KrF

Velgerne vil ikke endre abortloven

Bare 5 prosent av norske velgere mener reglene for abort ved sykdom bør strammes inn. Høyres velgere er like negative som Arbeiderpartiets velgere. Dét er dårlig nytt for hele høyresiden, mens spesielt KrF, mener førsteamanuensis.

SIER NEI: Et overveldende flertall av de spurte sier nei til å stramme inn abortloven. Her fra en demonstrasjon foran Stortinget tidligere i høst.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SIER NEI: Et overveldende flertall av de spurte sier nei til å stramme inn abortloven. Her fra en demonstrasjon foran Stortinget tidligere i høst. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tallenes tale er veldig klar. Det norske folk ønsker ikke å stramme inn abortloven, det er helt tydelig. Det har vi også sett på alle reaksjonene og demonstrasjonene de siste ukene. Beskjeden til Erna Solberg må være klar. La dette ligge, ikke gjennomfør innstramninger i abortloven.

Det sier Kari Elisabeth Kaski, stortingspolitiker for SV etter å ha sett resultatene av en undersøkelse gjennomført av Ipsos for Dagbladet i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen denne uka.

Spurt om de mener reglene for adgang til abort ved alvorlig sykdom bør strammes inn, utvides eller være som i dag, svarer bare 5 prosent strammes inn.

Over dobbelt så mange, 11 prosent, mener den bør utvides, mens det store flertallet på 76 prosent vil beholde loven slik den er i dag. Resten, 8 prosent, svarer at de ikke vet.

Bare blant KrFs velgere er det et flertall som vil stramme inn. 52 prosent ønsker dette, mens 41 prosent vil beholde den som den er.

- Bør merke seg dette

Debatten om abortloven har blusset opp igjen i høst, etter at statsminister Erna Solberg åpnet for å diskutere endringer i loven for å få KrF inn i regjering. Blant medlemmene i KrF ble det møtt med entusiasme. De fleste mener Solbergs abortflørt ble avgjørende for at KrF valgte å gå til høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer