Mørkt for Erna, mørkere for Jonas

Velgernes dom: Vil ikke ha Jonas som statsminister

Venstresiden surfer på en medgangsbølge, men det smitter ikke over på opposisjonens statsministerkandidat. Jonas Gahr Støre (Ap) blir stadig mer upopulær. Også Erna taper terreng.

NÅR IKKE GJENNOM: Jonas Gahr Støre faller på målingen over hvem velgerne mener er best egnet som statsminister. Foto: Hans Arne Vedlog
NÅR IKKE GJENNOM: Jonas Gahr Støre faller på målingen over hvem velgerne mener er best egnet som statsminister. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venstresiden surfer på en medgangsbølge på meningsmålingene for tida. På Ipsos siste måling for Dagbladet var det et klart rødgrønt flertall.

Samtidig gikk regjeringspartiene tilbake med til sammen 2,9 prosentpoeng i mai. Størst var tilbakegangen for Høyre, som gikk fra 23,8 til 20,7 prosent.

Resultatet er mer enn en enkeltmåling, det er en trend, ifølge Ipsos.

- Dette er spesielt tydelig når vi ser på gjennomsnittsmålingene over tid, noe man i større grad bør fokusere på enn enkeltmålinger, sier Mads Motrøen, ansvarlig for politiske målinger hos Ipsos til Dagbladet.

Han påpeker at alle partiene på venstresiden i år har ligget over gjennomsnittet av alle målinger siden forrige stortingsvalg.

Støre lite populær

Medvinden for venstresida har imidlertid ikke smittet over på opposisjonens statsministerkandidat.

- Samtidig som Ap gjør det relativt godt på meningsmålingene, så er det en tilsynelatende misnøye med partileder Jonas Gahr Støre, sier Motrøen.

Når velgerne blir spurt om hvilken politiker som er best egent som partileder svarer bare 13 prosent Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer