Velgerstrøm til Tøffe-Jens

Ap og Jens Stoltenberg fosser fram i ny måling etter Maria Amelie-saken. Halvparten av velgerne mener statsministeren har håndtert saken på en god måte.

FOSSER FRAM: Statsminister Jens Stoltenberg belønnes av velgerne etter å ha stått hardt på at Maria Amelie har oppholdt seg ulovlig i landet. Foto: AFP PHOTO, ERIC PIERMONT
FOSSER FRAM: Statsminister Jens Stoltenberg belønnes av velgerne etter å ha stått hardt på at Maria Amelie har oppholdt seg ulovlig i landet. Foto: AFP PHOTO, ERIC PIERMONT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap går fram med 4,8 prosentpoeng til 30,8 prosent i forhold til forrige måned i partibarometeret Synovate har utarbeidet for Dagbladet. Det kan tyde på at Ap er på vei tilbake på nivå med valgresultatet på 35,4 prosent.

— Denne målinga føyer seg inn i et mønster med framgang for Ap etter at Jens var tøff i trynet med Maria Amelie, sier Frank Aarebrot til Dagbladet.

På spørsmål om velgerne synes statsminister Jens Stoltenberg har håndtert Maria Amelie-saken på en god, middels eller dårlig måte, svarer hele 49 prosent at han har gjort en god jobb. 25 prosent mener Stoltenberg har håndtert saken på en middels måte, mens bare 20 prosent synes han har håndtert saken på en dårlig måte. Også på politikerbarometeret skårer Stoltenberg høyt. Andelen som mener han har gjort en god jobb generelt har økt fra 25 prosent i desember til 30 prosent denne måneden.

— Tøff i trynet Valgforskeren mener tallene er svært interessante og viser at hans egne teorier var feil. Selv trodde ikke Aarebrot at Stoltenberg ikke hadde «noe å hente på å være tøff i denne saken».

— Nå må jeg innrømme at det kan se ut som om han har lest situasjonen riktig. Han har tatt ansvar selv, og ikke skjøvet byråkratene foran seg. Det belønnes han for, sier Aarebrot, og legger til:

— Jens har oppdaget at det å være tøff i trynet svarer seg. Det kan få konsekvenser for hvordan han opptrer i Lofoten-saken.

Uten flertall Aps framgang er ikke stor nok for de rødgrønne til å beholde flertallet. SV går så vidt fram med 0,4 prosentpoeng til 5,4 prosent, mens Sp går tilbake 0,6 prosentpoeng til 5,2. Totalt gir det de rødgrønne 74 mandater, 12 færre mandater enn de har i dag, og langt unna et rødgrønt flertall i Stortinget.

Vil ikke juble Selv er Jens Stoltenberg varsom med å juble for høyt.

—Jeg sier som jeg pleier: Meningsmålinger går opp og ned, men det er alltid hyggeligere med gode målinger. Samtidig bekrefter disse tallene også bildet fra andre målinger, sier han til Dagbladet.

Han vil ikke spekulere i om de gode meningsmålingene skyldes måten han har håndtert Maria Amelie-saken på.

— Vi kan ikke la meningsmålinger styre asylpolitikken. Jeg er opptatt av at det er likhet for loven, sier Stoltenberg.
Blåblått fall Samtidig mister Høyre og Frp sitt flertall, og må gå til KrF eller Venstre for hjelp. Høyre går tilbake med 1,2 prosentpoeng til 26,1 prosent, mens Frp og Siv Jensen mister 3,1 prosentpoeng og ender på 20,7 prosent. KrF får på denne målingen 5 prosent, mens Venstre får 4,2 prosent. Det gir de to partiene henholdsvis 9 og 7 mandater.

Velgerstrøm til Tøffe-Jens

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer