Velkledd eksorsist skremte kvinner

Eksorsisten og hans tenniskledde disipler håvet inn penger fra vettskremte kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En japansk 55-åring og hans åtte disipler er arrestert og siktet for svindel, etter å ha tjent millioner av kroner på å ha lokket mer enn 1000 unge kvinner til å la 55-åringen utføre eksorsisme på dem.

Eksorsismeobjektene var i hovedsak tilfeldig forbipasserende kvinner i 20-30-årsalderen. Prisen for en utdrivelse lå fra 1800 kroner til godt over 50.000 kroner, ifølge BBC.

Ifølge politiet kledde ekorsistgruppa seg i tennisklær, og gikk gjerne omkring bærende på tennisracketter, «for å se respektable ut». Noen av dem drasset rundt på fiolinkofferter av samme grunn.

«Ryggen din er besatt av ånden til en død kvinne og hun har festet strenger i nakken din», kunne disiplene fortelle tilfeldig forbipasserende kvinner på gata eller på togstasjonen.

«Ånden til en død mann med ødelagte bein klamrer seg til midja di», var en annen variant eksorsisten og hans disipler gjerne hvisket de unge kvinnene i øret.

Dersom kvinnene tok den bemerkelsesverdige opplysningen for god fisk, fikk de tilbud om en utdrivelse av uhumskhetene, og ble deretter dratt med opp til et eksorsisttempel oppe i fjellene. Gruppa opererte blant annet i Tokyo og i Osaka.

Den 55 år gamle eksorsisten, Shunichi Miyazaki, hevder på sin side at han ikke har prøvd å lure noen.

- Da jeg var gymnasstudent var jeg nær ved å drukne. Etter hendelsen fikk jeg spesielle psykiske krefter. Jeg mente ikke å lure dem og det er ikke noen svindel, hevder eksorsisten overfor den japanske avisa Daily Yomiuri.

<B>VASKEEKTE EXORCIST: </B>Dette er ikke den japanske 55-åringen, men derimot en vaskeekte exorcist godkjent av den romersk-katolske kirken. Presten Alberto Juarez i Mexico City er en av åtte prester som er utnevnt av erkebiskopen til å bedrive djevelutdrivelse.<br>Foto: AP/SCANPIX