Velkommen Clinton!

- Nå føler jeg meg hjemme, sa en strålende opplagt Bill Clinton til folkemengden som i dag ønsket ekspresidenten velkommen til sitt nye kontor i Harlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler meg beæret over å være i Harlem, dere stilte alltid opp for meg, sa Clinton til de ca. 3000 frammøtte.

Røde, hvite og blå ballonger dekorerte plassen der velkomstseremonien ble gjennomført. Noen bar plakater av Clinton, andre bar slagord som «Bush ble ikke valgt, han ble utvalgt». Og nesten alle ropte «We want Bill!».

- Jeg har ikke sett Bill før, jeg bare måtte være her. Jeg synes han er en fantastisk fyr, uansett alle sexskandalene, sa Marie Douglas, en pensjonist fra Clintons hjemby Hope, nå bosatt i Harlem, til nyhetsbyrået AP.

Men ikke alle var like begeistret. Et par dusin motdemonstranter som mente Clintons innflytting symboliserte jappifiseringa av Harlem lagte så mye bråk at de måtte hysjes ned.

- Bill Clinton er ingen venn av Harlem. Fattige svarte menn og kvinner vil ikke kunne bo i Harlem lenger fordi husleiene vil stige, sa Malik Zulu Shabazz, leder av New Black Panther Party.

Lokaliseringen av Clintons nye kontorer har helt fra starten av vært et hett stridstema. Alle tidligere presidenter blir påspandert kontorer og ansatte av amerikanske myndigheter. Opprinnelig ville Clinton ha et kontor midt på Manhattan. Men leiesummen på sju millioner kroner i året, det dobbelte av hva noen annen ekspresident har tillatt seg gjennom historien, ble for mye å svelge for amerikanske skattebetalere. Men «The Comeback Kid» visste råd. Han flyttet til Harlem, der han alltid har hatt stort søtte, og fant lokaler til en brøkdel av prisen.

De nye lokalene er allikevel ikke akkurat noen slumbrakke. Kontorene ligger i øverste (fjortende) etasje på 125 street, og har en strålende utsikt over Central Park.

Og damene? Tabloiden New York Post har sjekket ut området for den dameglade presidenten, og mener Clinton vil finne «mye godteri for øya».

- Alt han behøver å gjøre er å se ut vinduene, men han kommer ikke til å få noe problemer her. De kommer til å komme løpende til ham, sa Tamiko Martin (26) til avisa.

GLAD VELKOMST: Clinton ønskes velkommen til sine nye kontorer i Harlem med stil. Foto: SCANPIX
IKKE AKKURAT SLUM: 14. etasje, med utsikt over Central Park. Det er standsmessige kontorer Clinton har skaffet seg i Harlem.