Velkommen hit!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NETTDEBATTEN HAR i flere år allerede vært en vital arena for demokratisk, åpen samfunnsdebatt – eller en kloakk av usignerte ytringer uten mål og mening. Hvilken variant som er riktig, avhenger av hvem du spør.

Mange av dem som har trivdes best i den papirbaserte offentligheten har rynket på nesa over nettordskiftet på grunn av anonymiteten, den manglende oversikten og den manglende strukturen.

Mange av nettdebattantene opplever papiravisenes diskusjonsfora som offisiøse, preget av for stor respekt for autoriteter og av en grunntanke om at noen stemmer pr. definisjon er bedre enn andre.

Vår nye debattsatsing har ingen fasitsvar på hvordan diskusjonene om samfunnet vi lever i skal foregå. Men vi har laget et nytt sted, som vi håper smelter sammen noe av det beste fra papir- og nett-tradisjonen. Å utvide det demokratiske rommet gjennom debatt har lenge vært blant Dagbladets viktigste oppgaver. Med den nye satsinga er landets viktigste debattorgan blitt enda bedre.

Dagbladet.no har allerede et av verdens mest sofistikerte systemer for leserkommentarer på artikler. Nå integrerer vi det også i kommentar- og debattstoffet fra Dagbladets nett- og papirutgaver. Vi har ikke villet blokkere vår nye debattsatsing på nett for anonyme innlegg – fordi åpenheten og spontaniteten som ligger i de kjappe, anonyme kommentarene ikke kan erstattes med noe som er helt likt papirdebatten. Men vi oppfordrer folk til å bruke fullt navn, og prioriterer innlegg inder fullt navn på sida – ut fra en tanke om at ytringer som har en avsender står stødigere og veier tyngre når beslutninger i samfunnet skal tas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer