- Velkommen hjem, Atlantis!

Landet i California klokka 17.39.

LANDET: I ettermiddag fikk Atlantis omsider lande på Edwards Air Force Base utenfor Los Angeles i California. Dårlig vær i Florida forpurret alle muligheter til å lande på Kennedy Space Center. Foto: Scanpix/AP Photo/Reed Saxon
LANDET: I ettermiddag fikk Atlantis omsider lande på Edwards Air Force Base utenfor Los Angeles i California. Dårlig vær i Florida forpurret alle muligheter til å lande på Kennedy Space Center. Foto: Scanpix/AP Photo/Reed Saxon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Etter 13 dager i rommet, gjennomførte Atlantis i dag en vellykket landing på Edwards Air Force Base i California.

- Velkommen hjem, Atlantis. Gratulerer med et svært vellykket oppdrag, var beskjeden fra bakkekontrollen da romferja omsider satte hjulene på rullebanen klokka 17.39.

- Takk. Det har vært helt supert fra start til slutt, var svaret fra mannskapet om bord.

Oppdraget, STS-125, var det femte og siste til romteleskopet Hubble, og ansett for å være en av de mest krevende og risikable romferjeturene noensinne.

Hubble-operasjonene var en suksess, og de første dataene fra det svært forbedrede teleskopet vil trolig komme i august, sier Nasa på pressekonferansen etter dagens landing.

California eller Florida?Hvor kommandør Scott D. Altman og de seks andre skulle lande i dag var lenge uklart.

Været på Kennedy Space Center (KSC) i Florida, den foretrukne landingsplassen, var ustabilt. Dagens første landingsmulighet, som var klokka 16.09 norsk tid, ble avlyst.

Det ble like etter klokka 16 norsk tid klart at Nasa tar sikte på å lande 17.39 på den alternative Edwards Air Force Base (EDW) i California.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer