- Velkommen hjem, Schumann

Kjell Alrich Schumanns sambygdinger ønsker ham velkommen hjem etter endt soning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et intervju med avisa Østlendingen fredag, fortalte NOKAS-dømte Kjell Alrich Schumann at han ønsket å flytte hjem til gården på Åsnes Finnskog etter å ha gjort opp for seg.


Flere av hans sambygdinger sier de vil ta imot ham med åpne armer.

Ikke sett ned på

- Kjell Alrich Schumann er aldri blitt sett ned på av oss Velta-beboere. For oss er det litt uforståelig alt som har skjedd. Klart han er velkommen hjem til grenda, sier Wenche og Oskar Valby og May Kristin Mathiesen til Østlendingen.

I nærbutikken på Velta i Åsnes kommune var fredagens Schumann-intervju dagens samtaleemne.

Her fortalte han om bokplaner, og drømmen om å starte hestesenter i hjemtraktene sammen med kona Kristine.

- Fortjener ny sjanse

- Når den tid kommer, har han gjort opp for seg og fortjener en ny sjanse. Han er den vi er minst redd. Ingen her har dårlige erfaringer med den karen. At han har gjort noe dumt nå, er en annen sak. Det betaler han for. Vil han hjem til grenda her på Finnskogen, vil det bare være fint. Det kan både han og vi se fram til, sier en tidligere skolekamerat av Schumann.

ØNSKES VELKOMMEN: Kjell Alrich Schumann ønsker å flytte hjem til Finnskogen etter endt soning. Hans sambygdinger ønsker ham velkommen. Foto: Erling Hægeland
ØNSKES VELKOMMEN: Kjell Alrich Schumann ønsker å flytte hjem til Finnskogen etter endt soning. Hans sambygdinger ønsker ham velkommen. Foto: Erling Hægeland Vis mer

- Her er det ingen som går rundt og gruer for den dagen han kommer hjem til grenda. Det er ingen som kommer til å holde ekstra hardt på lommeboka av den grunn. Schumann er velkommen hjem, sier Valby til avisa.

HESTESENTER: I intervjuet med Østlendingen fredag, fortalte 40-åringen om planene om å starte hestesenter i hjemtraktene sammen med kona Kristine.