Velkommen, Jens

Statsministerkandidat Jens Stoltenberg slo fra seg i første runde mot Statsminister Kjell Magne Bondevik i kveldens hanekamp i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg gratulerer Arbeiderpartiets parlamentariske leder med nye oppgaver, og ser fram til samarbeid der det er naturlig, var Bondeviks hilsen til regjeringskåte Jens Stoltenberg. Replikken fra Aps statsministerkandidat var ikke like hjertelig, og skøyt fra hofta allerede i åpningsspørsmålet etter Bondeviks presentasjon av regjeringens bedrifter.

- Vi har en enestående svak regjering. Det er lenge siden vi har hatt en regjering som har stått så svakt i stortinget, svarte en maktsulten Jens Stoltenberg fra talerstolen.

Gasskamp


I første runde i kveldens direktesendte TV-duell fra Stortinget var gasskraftverk som ventet temaet. Stortingsdebatten er Stoltenbergs ilddåp som Arbeiderpartiets parlamentariske leder. Han kjemper både for troverdigheten som miljøpolitiker i gasskraftsaken, men først og fremst sitt statsministerkandidatur. Kveldens debatt er en forsmak på regjeringskampen som foregår når Stortinget skal vedta gasskraftsaken den 9. mars.

Direkte TV


Debatten går direkte på NRK2 i kveld, etterfulgt av debatt fram til klokken 22.30.