- Velkommen til det nye Egypt!

Slik så det ut i Kairos gater i morgentimene.

VARSLER NYE ANGREP: Mohamed (21) foran utbrente politibiler som ble brukt som barikader under gårsdagens gateslag I kairo. Foto: Ken Opprann
VARSLER NYE ANGREP: Mohamed (21) foran utbrente politibiler som ble brukt som barikader under gårsdagens gateslag I kairo. Foto: Ken Opprann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAIRO (Dagbladet): Folk strømmet ut i Kairos gater i morgentimene for å se resultatet av herjingene og politiets nederlag for folkemassene i natt.  

- Velkommen! Blant utbrente bilvrak og røvere som plyndret president Mubaraks brennende partikontor, stod folk og gned søvnen ut av øynene.  

- Velkommen til det nye Egypt!, roper en mann, mens han tar bilder av oss og smiler.  

Situasjonen i morges er rolig, men spent. Folk bevæpnet med jernstenger sjekker biler som kjører nedover langs Nilen.

Da Dagbladet tok opp kameraene for å dokumentere plyndring av det brennende partikontoret, kommer flere menn med slagvåpen mot oss og minner oss om at Kairo sentrum i praksis nå er et lovløst område.  

Det er knapt noen kvinner i gatene. Sammenlignet med de politiske aktivistene, er imidlertid plyndrerne få. Det er et ønske om politisk endring og en slutt på Mubaraks 30-årige styre som har forårsaket at flere av Egypts største byer det siste døgnet har stått i flammer.   I natt sparket han regjeringen, men det er ikke nok, mener en egypter på vei til jobb ved den britiske ambassaden.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer