Debatten som Aftenposten startet omkring min rolle, har ikke bare vært urimelig, men avslører også en rekke tendenser i norsk debattkultur som er preget av jantelov og støvete akademikere som heller vil analysere enn å ta tak i utfordringene.
Sosialantropologer som Marianne Gullestad og Unni Wikan hevder at flere stemmer må slippe til. De overser og undervurderer at dette er en prosess som er meget godt i gang. Og de stemmene som de etterlyser, er der! Folk som Loveleen Kumar, Atta Ansari, Afshan Rafiq, Saera Khan, Manuela Ramin-Osmundsen, Khalid Salimi, Fakhra Salimi, Athar Ali, Susan Badrkhan, Hadia Tajik, Nadeem Butt, Noman Mubashir, Majoran Vivekananthan, Aslam Ahsan, Kamil Azhar, African Youth, Abid Q. Raja og en hel rekke andre med annen etnisk bakgrunn har bidratt til at den multietniske debatten nå består av andre enn bare hvite nordmenn. En rekke av dem har absolutt ikke snakket om sin egen familie, og dessuten vært mer eller mindre uenige med undertegnede. Og i tillegg kommer profilerte folk som f.eks. jentene i Queendom, Kadra, Noora Noor, Nadia eller «Jeanette», som deltar i debatter i både offentlige og andre sammenhenger.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger