Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Velkommen tilbake

HURUM (Dagbladet): Tirsdag ble Andreas Grymyr Bjørkås (1) kastet ut fra Slottet fordi han skrek for høyt. I går tok saken en oppsiktsvekkende vending. Til Dagbladet sa kong Harald: - Selvfølgelig er han velkommen tilbake til Slottet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette satte vi virkelig pris på, sier faren til Andreas, Svein Bjørkås.

Det var på en av de guidede turene som Slottet arrangerer for første gang i sommer, at gutten på 15 måneder ble kastet ut. Securitas-vakta mente at Andreas var for urolig til å følge resten av gruppen på 25 personer.

Dagbladet møtte i går kong Harald under åpningen av den nye Oslofjord-forbindelsen. Og han har følgende melding til familien Grymyr som fikk ødelagt slottsomvisningen:

- Selvfølgelig er han velkommen tilbake på Slottet dersom familien ønsker det.

Opp til foreldrene

Kongen mener likevel at foreldre som skal ha med barna sine til Slottet, bør tenke seg om.

- Det må være opp til foreldrene å vurdere hva som er til barnas beste, før de bestemmer seg for å dra på en omvisning på Slottet, sier kong Harald til Dagbladet. Han legger til at omvisningen lett kan bli litt kjedelig i lengden for små barn.

Om han hadde problemer med sine barn før i tida på de utallige omvisninger og arrangementer som kongefamilien tidligere har deltatt i, sa han ingenting om. Men noen betraktninger delte han likevel med Dagbladet etter åpningen av det nye tunnelanlegget.

- Mine erfaringer med barn er at så fort de ser store åpne gulv, så begynner de å løpe, forteller kong Harald.

Ved omvisningskontoret på Slottet er man ikke like gjestfrie som kongen selv.

- Jeg skal ta det opp med min overordnede i dag, og så får vi se an situasjonen da, sier Tone Lind Jørgensen. Hun begrunner det med at alle billettene er revet bort, og at det er andre som også ønsker ny omvisning.

God stemning

Hjemme hos familien Grymyr Bjørkås var stemningen god i går kveld. Familien drar i dag på ferie og er overrasket over at kongen engasjerer seg for dem.

- Han pleier jo ikke å uttale seg i enkeltsaker, men både han og dronningen er romslige personer og virker barnekjære begge to, så dette satt vi virkelig pris på, sier Svein Bjørkås.

Moren til Andreas, Heidi Grymyr, mener at det er Securitas' skyld at situasjonen er blitt som den er blitt. Hun vil ikke at episoden på tirsdag skal gi negativ omtale av Slottet.

- Det trenger de ikke nå. Jeg håper at Securitas kan ha en gjennomgang i sine rutiner slik at småbarnsfamilier som vil se Slottet ikke ombestemmer seg.

PÅ REISEFOT: Andreas og Karoline (5) gjorde seg i går klare til sommerferie sammen med foreldrene Svein Bjørkås og Heidi Grymyr Bjørkås.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling