Vellykket kamp mot overfallsvoldtekter

Stavanger hadde 23 anmeldelser av overfallsvoldtekter eller forsøk på dette i 2009. I år kom det én anmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stavanger hadde 23 anmeldelser av overfallsvoldtekter eller forsøk på dette i 2009. Takket være målrettet politiinnsats, har det bare kommet inn én anmeldelse i år.

I to år lå byen øverst på den lite hyggelige statistikken over overfallsvoldtekter, før de blant annet satte inn spanere og gjorde potensielle gjerningsmenn klar over at de ble observert, skriver VG.

- Vi tror ikke vi blir kvitt problemet, men noe har vi gjort rett, sier politistasjonssjef Henry Ove Berg i Stavanger. Slik har det ikke vært hele tiden.

- Etter den første bølgen med overfallsvoldtekter, ba vi kvinner ta drosje hjem fra byen. Så kom bølgen med taxivoldtekter, sier politioverbetjent Kristian Johansen.

Deretter begynte politiet en systematisk kartlegging og forsterket vold- og sedelighetsavdelingen. Sivile spanere var ute og ga råd og hjelp til potensiell ofre, og menn som fulgte etter kvinner ble selv fulgt av politiet. Personalia på alle mistenkelige ble sjekket.

- I noen av sakene oppdaget vi at det var de samme som fulgte etter flere jenter flere ganger. Da vi begynte å sjekke ID, tror jeg det spredde seg i miljøet, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer