Vellykket operasjon for Kennedy

- Jeg føler meg i kjempeform, sier senatoren etter hjerneoperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senator Edward Kennedy har gjennomgått en vellykket operasjon for ondartet svulst på hjernen. Operasjonen gikk etter planen, sier hans lege.

Doktor Allan Friedman opplyste i kveld at Kennedy var ved bevissthet under det tre og en halv timer lange inngrepet. Den 76 år gamle politiske veteranen skal nå gjennomgå cellegiftkur og strålebehandling.

- Det gleder meg å kunne meddele at senator Kennedys operasjon var vellykket og at vi nådde de målene vi hadde satt oss, het det i en kort kunngjøring fra Friedman. Operasjonen ble foretatt ved Duke-universitetet i delstaten North Carolina.

En talskvinne for Kennedy sa at han snakket med sin kone Vicki rett etter at inngrepet var over og at han var i glimrende humør.

- Jeg føler meg i kjempeform, jeg tror jeg vil gjøre det om igjen i morgen, spøkte han.

Han har tidligere lovet å vende tilbake til aktivt politisk arbeid og drive valgkamp for den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama. Edward Kennedy har sittet i Senatet siden 1962, men har aldri selv forsøkt å bli valgt til president i USA.

(NTB)

VED BEVISSTHET: Den amerikanske senatoren Edward Kennedy var ved bevissthet under det tre og en halv timer lange inngrepet.