Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vellykket operasjon

Kongen er våken og tilstanden hans er stabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Legeteamet ved Rikshospitalet opplyste i ettermiddag at den påviste væskeansamlingen rundt Hans Majestet Kongens hjerte er fjernet.

- Inngrepet var vellykket, skriver slottet på sin hjemmeside.

Kongen er våken og tilstanden stabil. .

Redusert kapasitet

Tidligere i dag ble det kjent at Kong Harald har fått en væskeansamling i hjerteposen og måtte opereres. Operasjonen startet ved 15-tiden i ettermiddag og varte rundt en time.

En komplikasjon som oppstår ved væskeansamling er at hjertet får problemer med å fylle seg med nok blod. Dermed reduseres kapasiteten til hjertet.

Ikke uvanlig

Det er ikke uvanlig at pasienter som gjennomgår en operasjon lik den kongen gjorde 1. april, får ansamling av væske i hjerteposen. De vil ha symptomer som fallende blodtrykk, svimmelhet, noen er tungpustede og noen får rytmeforstyrrelser på hjertet.

- Alle får litt ansamling av væske i hjerteposen, men noen kan få mer, og da må det tømmes, sier overlege Arild Mangschau ved Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.no.

Han opplyser at det er to måter å fjerne væsken på. Enten kan man gå inn med et lite tynt rør og suge ut væsken, eller så kan man gjøre et snitt i brystkassen og tømme væsken.

- Som regel kan man utføre inngrepet med bare en lokal bedøvelse eller en kort narkose, sier Mangschau.

Sykehusoppholdet til kong Harald kan bli forlenget med noen dager som følge av det nye inngrepet.

Bare for noen dager siden opplyste Rikshospitalet at alt sto bra til med kongen, at han gikk små turer på sykehuset og fremgangen var tilfredsstillende. Den intensive delen av hans opphold på sykehuset var over 5. april.

OPERERES IGJEN:</B> Kong Harald hilste på professor Odd Geiran i det han ankom Rikshospitalet før den første operasjonen. I bakgrunnen står sykehusdirektør Åge Danielsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!