Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vellykket oppskytning

Raketten Sojus er på vei til den internasjonale romstasjonen med det russisk-brasilianske-amerikanske mannskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den russiske Sojus-raketten ble skutt opp fra Baikonur i Kazakhstan i morgentimene torsdag. Alt skal ha gått etter planen, melder nyhetsbyrået AP.

Med seg til den internasjonale romstasjonen har raketten russiske Pavel Vinogradov, amerikanske Jeffrey Williams og brasilianske Marcos C. Pontes.

Pontes er Brasils første mann i rommet. Han blir på stasjonen til 9. april, før han vender tilbake til jorden sammen med stasjonens nåværende mannskap, russiske Valery Tokarev og amerikanske Bill McArthur.

Vinogradov og Williams skal bemanne romstasjonen i seks måneder.

- Det var veldig følelsesladet. Jeg kan ikke egentlig forklare hva jeg følte. Jeg er vledig, veldig glad, uttalte Pontes kone Fatima ifølge AP.

Etter planen skal romferga Sojus TMA-8 komme fram tidlig lørdag morgen.

INTERNASJONALT:</B> Mannskapet om bord er fra Russland, USA og Brasil.
ETTER PLANEN:</B> Oppskytningen av Sojus var vellykket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling