Velsigner homofile partnerskap

Under det svenske kirkemøtet torsdag ble det bestemt å innføre kirkelig velsignelse av homofile par.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske kirken er dermed den første lutherske kirken i verden som lager et ritual for velsignelse av partnerskap, skriver Vårt Land.

Debatten blant de 251 møtemedlemmene var langvarig og intens, men under avstemningen sa to tredjedeler av medlemmene ja til det formaliserte ritualet.

- Svenska kyrkan har nå vist at det ikke er umulig å få dette til. Jeg tror og håper at det samme vil skje i Norge, sier den norske prosten Trond Bakkevig, som også er medlem av sentralkomiteen i Kirkens Verdensråd.

- Velsignelseshandlinger for homofile par foregår allerede i kirkelig sammenheng. Det er etter min mening rimelig at vi får formalisert dette i kirken, sier Bakkevig.

Arthur Thiery, lederen av den svenske organisasjonen Ekho - en organisasjon for kristne homofile og lesibiske - håper neste steg blir at partnerskap blir likestilt med ekteskapet.

- Jeg er kjempeglad. Dette er et steg i riktig retning. Prosessen har vart lenge, og den er ikke ferdig, uttalte Thiery til Kyrkans Tidning like etter at vedtaket var klart torsdag formiddag.