Velstelte og hvite

Mennesker med «feil» hudfarge er de store taperne i norsk arbeidsliv. Det er denne DnB-annonsen et eksempel på, mener Kåre Hagen ved Handelshøgskolen BI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Hagen, som er Førsteamanuensis, viser til en annonse som viser portrettbilder av eiendomsmeklere i selskapet:

- Det finnes ikke menneskelig variasjon. Det er bare unge mennesker av den ariske rasen. Kanskje jobben er større enn vi tror, uttalte Hagen om annonsen på Østfoldkonferansen denne uka.

Står utenfor

Temaet for konferansen var inkluderende arbeidsliv, og Hagen presenterte i sitt foredrag en rekke tanker og ideer om hvordan vi kan takle en virkelighet der rundt 700 000 mennesker i yrkesaktiv alder står utenfor arbeidslivet.

I annonsen Dagbladet trykker i dag, forteller daværende DnB eiendomsmekling, nå DnB NOR eiendom, at selskapet har solgt flere boliger enn noen gang, og at de 186 meklerne som er avbildet er grunnen.

13 prosent

En undersøkelse utført av Human Resource Norge (HR Norge) viser at bare 13 prosent av norske virksomheter ønsker å øke mangfoldet i arbeidsstokken. I britiske virksomheter er tallet 29 prosent.

Mennesker med «feil» hudfarge er de store taperne i norsk arbeidsliv. Det samme er mennesker over 50 år, funksjonshemmede og mennesker med «feil» utseende, mener Even Bolstad, daglig leder i HR Norge:

 SE, SÅ LIKE VI ER:  Denne annonsen rykket DnB eiendom inn i Dagens Næringsliv den 6. september 2003. Førsteamanuensis ved Handelshøgskolen BI, Kåre Hagen, bruker selskapets annonsering som skrekkeksempel i foredrag om inkluderende arbeidsliv. Faksimile: Dagens Næringsliv
SE, SÅ LIKE VI ER: Denne annonsen rykket DnB eiendom inn i Dagens Næringsliv den 6. september 2003. Førsteamanuensis ved Handelshøgskolen BI, Kåre Hagen, bruker selskapets annonsering som skrekkeksempel i foredrag om inkluderende arbeidsliv. Faksimile: Dagens Næringsliv Vis mer

Bolstad mener det er særlig alvorlig at de med fremmedkulturell bakgrunn skyves ut i kulda.

- Norsk arbeidsliv går glipp av mange talenter. Han har foretatt en undersøkelse blant norske ledere.

Ifølge Bolstad foretrekker sjefen en etnisk nordmann på 35 år, en mann som helst har økonomiutdannelse.

- Og hva er konsekvensen?

- Det bidrar ikke til et stimulerende arbeidsmiljø. Og strømlinjeformede bedrifter er ofte dårlig butikk, sier han.

Velstelte og hvite